OSTALE NOVICE

Katera podjetja so si privoščila pregrešno drage reklame na dresih premierligašev?

Nova sezona Premier lige je že v teku. Po svetu jo spremlja na stotine milijonov nogometnih oboževalcev, kar seveda pomeni izjemno promocijo za podjetja, ki svoj logotip lahko izpostavijo na prsih nogometašev.


Seveda pa takšne reklame še zdaleč niso poceni. Preverili smo, katera podjetja si takšno to lahko privoščijo. V nekaj primerih je sponzorstvo na sprednjem delu povsem logično, na primer Etihad pri Manchester Cityju, saj gre za lastniške povezave sponzorja ter kluba, v večini primerov pa je prestižna reklamna pozicija pogojena le z nečem – denarjem.

Od gospodarskih panog krepko prevladujejo športne stave. Stavnice so namreč izpostavljene kar na vsakem drugem dresu premierligaša. Je pa res, da nimajo mesta pri najpopularnejših klubih z najširšimi navijaškimi množicami. Manchester City ter Arsenal imata tako na svojih dresih logotip bogatih zalivskih letalskih družb, Manchester United in Chelsea gigantov iz avtomobilske industrije, Liverpool promovira eno največjih otoških bank, Tottenham pa zavarovalnico.

Grafični prikaz sponzorjev na dresih klubov
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 4 Povprečje: 4]