OSTALI KLUBI

‘Ko sem pri štirinajstih postal oče, sem vedel, da mi mora uspeti’

22-letni napadalec Wesley, ki je poleti okrepil Aston Villo, ima za seboj sila razburkano otroštvo. Pri devetih mu je preminil oče, pri štirinajstih pa je dobil prvega sina. Ko je dve leti kasneje sledil še drugi, je vedel, da mu mora v nogometu uspeti. 


V intervjuju za Sky Sports se je brazilski napadalec Wesley razgovoril o burnem odraščanju v rodni Braziliji: “Ko mi je umrl oče, nam je bilo z brati in materjo zelo težko. Izredno sem ji hvaležen, ker je neprestano delala, da bi lahko imeli dostojno življenje. Danes bi zanjo storil vse.” 

Stvari so se dodatno zapletle, ko je Wesley pri 14 prvič postal oče: “Bilo je zelo zahtevno, saj je do tega prišlo ravno v času, ko sem se začel z nogometom ukvarjati na bolj profesionalni ravni. Čez dan sem delal, zvečer pa sem odšel na trening. Poleg tega pa sem moral paziti še na otroka.” 

“Pri 16 sem dobil drugega otroka in tedaj sem ugotovil, da mi v nogometu preprosto mora uspeti, če želim preživljati celotno družino,” je razkril 22-letni napadalec. Pot ga je pri 17 vodila v Španijo, kjer so ga pod svoje okrilje vzeli pri Atletico Madridu. Čeprav se je učil od enega najboljših Diega Coste, priložnosti v prvi ekipi ni dočakal. Nato se je preizkusil tudi v Franciji, a tam prav tako ni dobil prave ponudbe.

Wesley je v Premier League zaenkrat na osmih tekmah zabill štiri zadetke. Foto: Twitter

Ker mu je primanjkovalo denarja, se je bil primoran vrniti v rodno deželo, kjer je nekaj časa delal v tovarni: “Nekako sem moral poskrbeti za svojo družino. Preden sem dobil ponudbo s Slovaške sem se preizkusil pri kar šestih ekipah, a so me vse zavrnile. Ko sem pri zadnji dobil odločen ‘ne’, sem bil tik pred tem, da opustim sanje o nogometu. Nato so na moja vrata potrkali pri Trenčinu in na srečo se mi je uspelo vrniti v Evropo.”

Na Slovaškem mu je bilo sprva težko, saj ni bil vajen nizkih temperatur: “Mislim, da je v mojih prvih treh mesecih tam vselej snežilo. Izjemno zahtevno je bilo, saj tega nisem bil vajen. Doživel pa sem še eno spremembo, saj sem se iz vezista prelevil v napadalca.” S svojo velikostjo (191 centimetrov) je kmalu postal prava nočna mora za branilce in po le nekaj mesecih je prišla ponudba Club Bruggea, ki je ni mogel zavrniti. Za velikana belgijskega nogometa je v 138 tekmah v vseh tekmovanjih zabil 38 zadetkov, kar je poskrbelo, da se je za njegove usluge začela zanimati Aston Villa.

Prestop na Otok se je realiziral v poletnem prestopnem roku, levi pa so zanj globoko segli v žep, saj so odšteli kar 25 milijonov evrov. Na burno preteklost se Wesley sedaj obrača z olajšanjem, saj se zaveda, da je izpolnil sanje mnogih rojakov: “Uspelo mi je nekaj, kar sem od vedno sanjal. Ko igram nogomet, ga igram za svojo družino, brate in mamo. Brez njih mi zagotovo ne bi uspelo.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 6 Povprečje: 4.7]
JB