OSTALE NOVICE

Koliko vas bi stal obisk tekme Premier lige

Premier League je eno najbolj gledanih športnih tekmovanj na svetu, televizijske pravice se prodajajo v milijardah … Logično je izjemno zanimanje tudi za ogled tekem v živo, klubi pa to pridno izrabljajo za dvigovanje cen vstopnic, ki vse bolj postajajo luksuz.


V evropskem nogometu je tako največ treba odšteti za domače tekme Arsenala in Chelseaja. Šele nato sledi aktualni zmagovalec Lige prvakov Real Madrid, po PSG-ju peterico dopolnjuje še en angleški velikan Liverpool. Manchestrska rivala zasedata sedmo (United) in deseto (City) mesto.

arsenal
Vir: Daily Mirror

Visoke cene so seveda posledica vse večjega števila »priložnostnih« navijačev, ki kot turisti iz držav širom planeta obiščejo Veliko Britanijo in jim ni problem odšteti zajetne vsote za enkratni ogled tekme. Stadioni so vseeno polni, najbolj pa trpijo lokalni privrženci, ki so s svojim klubom odraščali od malih nog.

Primer: v tej sezoni najcenejša vstopnica za ogled premierligaške tekme na Stamford Bridgeu znaša 54 €, v primeru družinskega obiska tekme torej preko dvesto evrov. Zagotovo znesek, ki ga proračun povprečne londonske družine ne more pogrešiti kar tako, sploh ob upoštevanju dejstva, da dobijo sedeže pri strehi stadiona z zelo slabim pogledom na igrišče, med tem ko je boljša lokacija seveda še veliko dražja.

Sezonsko vstopnico ima tudi tokrat najdražjo Arsenal, kljub temu da ga že vrsto let ni v krogu ožjih favoritov za naslov. Privrženec topničarjev z okroglim tisočakom na sezono komajda pride skozi, pa še to se mora sprijazniti z najslabšim sektorjem. Spremljanje tekem od avgusta do maja iz prve kategorije (neupoštevajoč VIP-a, kjer so cene še neprimerno višje) na Etihadu stane več kot dva tisoč evrov.

Spodaj lahko vidite seznam cen domače premierligaške vstopnice v prvi kategoriji na navadni tribuni (torej brez dodatnih ugodnosti) po vseh klubih Premier League. Za vrednost v evrih znesek pomnožite z 1,12.

Arsenal 96 funtov
Chelsea 87 funtov
West Ham 80 funtov
Tottenham 75 funtov
Brighton 60 funtov
Liverpool 59 funtov
Manchester City 58 funtov
Manchester United 53 funtov
Southampton 52 funtov
Leicester 50 funtov
Stoke 50 funtov
Crystal Palace 50 funtov
Newcastle United 50 funtov
Everton 49 funtov
Bournemouth 45 funtov
Swansea 45 funtov
Watford 42 funtov
Burnley 40 funtov
West Bromwich 35 funtov
Huddersfield 30 funtov

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]