FOKUS MANCHESTER UNITED

Lahko Alexis reši svojo kariero pri Manchester Unitedu?

Alexis Sanchez trenutno preživlja posojo pri milanskem Interju, svojo kariero pri Manchester Unitedu pa nima v najlepšem spominu.


Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer verjame, da lahko Alexis oživi svojo kariero pri Rdečih vragih, ko se vrne poleti. Sanchez, ki velja za neuspelo okrepitev Uniteda iz Arsenala pred dvemi leti, trenutno posojen igralec k Interju, je letos odigral zgolj 214 minut nogometa. Za to je kriva resna poškodba gležnja. Čilencu bo ostalo še dve leti na pogodbi, ko se vrne na Old Trafford, z astronomsko plačo, ki znaša neverjetnih 300 tisoč funtov na teden.

Solskjaer je prepričan, da lahko Alexis prepriča kritike, če mu bo dana priložnost. Norvežan ima kot kaže načrte z bivšim napadalcem Udineseja, Barcelone in Arsenala, a vodstvo kluba se bolj nadeja k prodaji, ko se igralec vrne s posoje. Klub je za plačo Sancheza v 18 mesecih zapravil 23.4 milijonov funtov. Če prištejemo še 50 odstotkov plače, ki mu jo plačujejo, medtem ko je na posoji vse skupaj znaša neverjetnih 27.3 milijona funtov. V tem času je Čilenec zabil skromnih pet zadetkov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 4]