CHELSEA VZHAJAJOČE ZVEZDE

Leo Castledine: Chelseajev novi čudežni deček

Leo Castledine je eden najbolj vročih mladih talentov v angleškem nogometu.


14- letni Leo Castledine je član reprezentance Anglije do 15 let in poleti postal najmlajši igralec AFC Wimbledona, ki je zaigral za njihovo ekipo do 18 let. Včeraj je zaključil svoj prestop v Chelsea, potem ko je v AFC Wimbledonu preživel kar osem let. Njegov oče, Stewart Castledine, je med letoma 1991 in 2000 že nastopal za AFC Wimbledon, njegova mati, Lucy Alexander, pa je gostiteljica oddaje Homes Under The Hammer. Zase Leo trdi da je zelo ofenziven vezist, ki rad zabija gole in dobro drži žogo v svojih nogah. Prav tako je zelo vsestranski, na začetku kariere je bil pomaknjen bolj v defenzivno linijo, v zadnjih letih pa se pomaknil bližje nasprotnikovemu golu.

>>Preskok iz obrambe na sredino igrišča je bil velik napredek zame. V dveh letih sem se prelevil iz centralnega branilca v ofenzivnega vezista. Moja najljubša igralca sta Jack Grealish in Mason Mount. Menim, da preigravam in ustvarjam priložnosti podobno kot Grealish, sem pa zelo podoben tudi Masonu Mountu. Oba rada razigravata soigralce in ogrožata nasprotnikova vrata,<< je samozavestno povedal Leo Castledine, ki ne skriva ambicij in potenciala.

Prejšni mesec je nastopil v seriji Wonderkids, v kateri spremljajo najboljše nogometaše angleških nogometnih akademij. Več v posnetku spodaj.

VIDEO: BBC SPORT

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]