LIVERPOOL

Liverpool ima najdražjo ekipo

Liverpool ima najdražjo ekipo v Evropi na nogometnem trgu, pravi raziskovalna skupina iz CIES Football Observatory.


Liverpoolova celotna prva ekipa je bila ocenjena na približno 1.27 milijarde funtov (1.4 milijarde evrov), tik za njimi pa so kolegi iz Manchester Cityja, katerih ekipa je ovrednotena na 1.24 milijarde funtov. Chelsea se je znašel na petem mestu, med deseterico najbolj vrednih ekip pa sta se znašla še Manchester United in Tottenham Hotspur. Lestvico najdražjih ekip v najboljših petih evropskih ligah zaključuje nemški Paderborn, ki je ocenjen na 33.7 milijonov funtov.

Liverpool je trenutno tudi trdno na prvem mestu lestvice Premier lige in potrebuje še zgolj 2 zmagi na zadnjih devetih tekmah za zagotovitev prvega naslova angleškega prvaka po letu 1990 in nasploh prvega v novi različici Premier lige. Lansko sezono so osvojili Ligo Prvakov, v letošnji pa dodali še Evropski Super pokal in Svetovno klubsko prvenstvo.

CIES je uporabljal več meril v tej raziskavi, kot so starost igralcev, njihove predstave, ekonomska vrednost kluba ter tržna vrednost igralcev. Najbolj vreden igralec na svetu trenutno je Kylian Mbappe, ki je ocenjen na 227 milijonov funtov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 5]