PREMIER LEAGUE

Danes sestanek tudi znotraj Premier lige

Danes so se na video konferenčnem klicu zbrali vsi predstavniki klubov iz Premier lige ter vodstvo lige na čelu z Richardom Mastersom.


Na omenjenem sestanku bodo še podrobneje obravnavali svojo ligo ter upoštevali zaključke, ki so bili doseženi v torek na kriznem sestanku Evropske krovne nogometne zveze UEFA. Zadnja tekma Premier lige je bila odigrana prejšni ponedeljek, ko je Leicester City s 4:0 razbil Aston Villo. Prva tekma, ki je bila odpovedana je bil sredin zaostal obračun med Manchester Cityjem in Arsenalom, saj so bile slutnje, da so nogometaši Arsenala okuženi s coronavirusom, saj so bili v stiku z že okuženim predsednikom Olympiakosa Evangelosom Marinakisom. Le dva dni kasneje na petek 13.3. pa je bila cela liga odložena, saj je bilo potrjeno, da je Mikel Arteta, trener Arsenala, okužen s coronavirusom.

Trenutno še ostaja upanje, da se liga v polno pogon vrne 4. aprila, vendar se glede na stanje v Angliji po vsej verjetnosti to ne bo zgodilo. Premier liga ne želi določiti točnega datuma vrnitve prvenstva, saj je trenutna situacija nepredvidljiva. Po poročanjih bo glavni cilj lige za vsako ceno izpeljati sezono, do konca, saj kakršna druga pot ni enako poštena do posameznega kluba. To predvsem velja za spodnji del lestvice, kjer se pričakuje še hudo borbo za obstanek, medtem ko je bitka za naslov že praktično odločena, saj se zdi neverjetno, da bi Liverpool zapravil tako visoko prednost.

UPDATE: Zaenkrat je znano le, da se Premier liga zagotovo ne bo vrnila vse do 30.4.2020.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]