PREMIER LEAGUE

Premierligaška “Hall of Fame” odpovedana

V letošnji sezoni je vodstvo Premier lige želela vpeljati tako imenovano Hišo slavnih kot jo poznajo predvsem pri ameriških ligah.


V četrtek bi morala v Hšo slavnih biti sprejeta prva dva člana, prav tako pa bi istočasno navijači glasovali za naslednje predstavnike, ko bi nogometna zveza objavila seznam kandidatov. Premier liga še vedno ni naznanila imen teh kandidatov, niti tistih dveh, ki ju je prva dolotela čast da sta dobila mesto v premierligaški Hiši slavnih.

Tako kot vse angleške elitne lige, ki so suspendirane do 3. aprila je bila odpoved sprejema v Hišo slavnih vzporedna odločitev, prav tako pa bi na prireditvi bilo zbranil občutno preveč ljudi, kar seveda v časih virusa COVID-19 ni priporočljivo oz. niti dovoljeno. Premierligaška Hiša slavnih je bila naznanjena prejšni mesec, v obzir pa lahko pridejo že upokojeni nogometaši, obravnavajo pa se le dosežki za časa njihovega igranja v Premier ligi. Med glavne kandidate spadajo Alan Shearer, Thierry Henry, Steven Gerrard, Frank Lampard, Ryan Giggs, Paul Scholes, itd. Prva Hiša slavnih je v Angliji obstajala že leta 2002 in je del Nacionalnega nogometnega muzeja, a nima povezav z novo nastalo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]