CHELSEA

Chelsea vendarle sega globoko v žep

Odkar je na klopi Chelseaja Frank Lampard, v klubu niso niti pomislili na kakšen astronomski nakup, a če se mediji ne motijo ga bomo morda dočakali poleti.


Chelsea se je do sedaj pod vodstvom Franka Lamparda oziral le za talentiranimi mladeniči in za precej razumno ceno vnaprej pripeljal Ajaxovega Hakima Ziyecha. Sedaj pa Lampard pripravlja kar 85 milijonov funtov težko ponudbo za Jamajčana v vrstah Bayerja iz Leverkusna, Leona Baileyja, ki navdušije v letošnji sezoni in je pred kratkim uničil Glasgow Rangerse v Ligi Europa. 22-letni Bailey, ki ima z Bayerjem še tri leta veljavno pogodbo, je prav tako pritegnil zanimanje s strani Liverpoola, Arsenala in Manchester Uniteda.

Zadnji dve sezoni je Baileyjev podpis želel dobiti Bayern iz Munchena, a klub iz Leverkusna ne namerava poslovati z Bavarci in bi raje Jamajčana raje prodali v Premier ligo. Chelsea je za Baileyjem poslal skavte na četrtkovo tekmo Lige Europa proti Rangersom, kjer je 22-letnik zabil tudi zadetek in bil najboljši posameznik nemške ekipe. Bailey je pred prestopom v Nemčijo branil barve Genka in popolnoma ustreza profilu igralca kakršnega Lampard išče. Za slednjega ni običajno, da zapravlja takšne količine denarja, a če bo šel poletni prestopni rok po njegovih načrtih bodo Londončani prejeli zajetno količino denarja za nogometaše, ki so na izhodnih vratih kluba.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 4]