CHELSEA

Conte namerava nakupovati v Italiji

Novi trener Chelseja Antonio Conte je odločen, da na Stamford Bridge pripelje kar dva člana italijanske zasedbe iz letošnjega evropskega prvenstva. To sta Antonio Candreva ter Leonardo Bonucci, ki naj bi denarnico Romana Abramoviča olajšala za kar 57 milijonov angleških funtov.


vir: www.corrieredellosport.it
vir: www.corrieredellosport.it

Italijanski strateg je odločen, da v londonsko igro vpelje njemu priljubljen sistem 3-5-2, s katerim Italijani dobro nastopajo na EURU. Prav v obrambni liniji pa Conteju manjka tretji “štoper”, ki bi skupaj s Kurtom Zoumajem in Garyjem Cahillom, nasprotnikove napadalce držal daleč od gola. Italijan vidi idealno rešitev v 29-letnemu Bonucciju, ki je s predstavami v majici Juventusa pritegnil pozornost mnogih klubov. Londončani naj bi bili za nepopustljivega Italijana pripravljeni odšteti 32 milijonov funtov, ki bi jih plačali v dveh delih in sicer 25 takoj ob nakupu, preostalih 7 pa v obliki bonusov in klavzul. S takojšnjim plačilom velikega dela nakupa se želijo otresti potencialnih konkurentov pri nakupu, tu se omenja predvsem Manchester United z Mourinhom na čelu.

Druga okrepitev pa naj bi bil krilni igralec Lazia Antonio Candreva, katerega Conte neizmerno ceni, predvsem zaradi njegove nepopustljivosti in borbenosti. Candreva bi Londončane stal nekoliko manj kot Bonucci, natančneje 25 milijonov, a tudi ob morebitnem prestopu 29-letnika se bi morali Modri spopasti z drugimi zainteresiranimi klubi, najodločnejši protikandidat je Inter, katerega vodi Roberto Mancini.

Chelsea pa naj bi svoj račun, po nakupu obeh Italijanov, vsaj nekoliko obogatil s prodajo Pata, ki se je sredi minule sezone vrnil v Evropo, a mu večjega pečata ni uspelo pustiti. Praktično celotno drugo polovico sezone je presedel na klopi, nastopil je zgolj dvakrat. Najresneje se ga povezuje s prestopom v Turčijo k tamkajšnjemu Fenerbahceju.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]