LIVERPOOL

Gareth Bale poln hvale na račun Joe Allena

Gareth Bale, igralec velikega Real Madrida je v zadnjih dneh otoškim medijem zaupal, kako pomemben je za Wales nogometaš Liverpoola Joe Allen.


vir: www.thisisanfield.com
vir: www.thisisanfield.com

Joe Allen je svojo nogometno pot začel pri Swansea Cityju, kjer je igral kar pet let. Prav Brendan Rodgers, sedaj že nekdanji trener Swansea in za tem Liverpoola, mu je skozi vsa ta leta redno namenjal obilo igralnega časa. Joe je za valižanski klub v Premier ligi zbral 127 nastopov, dosegel pa je tudi 7 zadetkov. No prav takrat, ko so vodilni možje “Redsov” v svoje roke zvabili Brendana Rodgersa, se je kaj kmalu za tem na Anfield preselil tudi Allen. Rodgers je namreč v njem videl igralca, ki bi lahko zavzel eno izmed ključnih vlog v ekipi Liverpoola. Sprva je bil sicer Joe Allen v prvih planih Rodgersa, a se je vse skupaj hitro spremenilo, saj Valižan ni kazal predstav, katerih so od njega pričakovali. V tem času si je nakopal kar nekaj ostrih kritikov, bil pa je deležen tudi nekaj ciničnih zasmehovanj, a Allen na tem evropskem prvenstvu dokazuja, da še ni za staro šaro in je eden ključnih igralcev Walesa. Joe namreč redno začenja v prvi enajsterici svoje reprezentance in je vsako tekmo eden izmed ključnih mož na igrišču.

No prav Bale, je v zadnjih dneh najbolj pohvalil Allena, češ, da je za celotno reprezentanco eden najpomembnejših členov prav Joe Allen. Nogometaš Real Madrida je povedal slednje: “Zares ga nemorem prehvaliti. Mislim, da na igrišču naredi veliko umazanega dela, ki je lahko neopazno, toda mi vemo, kako zelo pomemben je za nas in kako vrhunsko je igral na zadnjih tekmah. V moštvu ga vsi zelo cenimo. Morda se ga v “zunanjem svetu” ne omenja veliko in ni na naslovnicah raznih revij toda v celotni reprezentanci je eden izmed ključnih mož. Čisto vsako tekmo se trudi na vso moč tako, da sem prepričan, da bo v svoji nogometni karieri dosegel še veliko.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]