LIVERPOOL

Če odide Mane, prihaja Mbappe

Zinedine Zidane je odločen, da na Santiago Bernabeu pripelje zvezdnika Liverpoola Sadia Maneja. Slednjega pa bodo Redsi v primeru odhoda nadomestili z Kylianom Mbappejem.


Trener Real Madrida Zinedine Zidane je velik oboževalec Senegalca in zanj že nekaj časa pripravlja mamljivo ponudbo, s katero bi ga zvabil v Španijo. Mane je novo pogodbo, ki mu sedaj prinese 150 tisoč funtov na teden, podpisal pred 18 meseci in traja vse do julija leta 2023, kar pomeni, da bo Mane vse prej kot poceni zapustil Anfield. Njegovi predstavniki pa naj bi bili kljub temu že v neformalnih pogovorih glede morebitnega prestopa. Mane je sicer v Liverpoolu srečen in ne pritiska na klub z odhodom, prav tako pa Liverpool namerava odbiti Real tako kot prejšne poletje, ko so se Galaktiki spravili nad Mohameda Salaha.

A v primeru, da Sadio Mane zapusti Redse in se pridruži Real Madridu, nameravajo lastniki kluba z Merseysida na Anfielda pripeljati kar Kyliana Mbappeja. Liverpool lahko za Maneja pričakuje okoli 150 milijonov funtov, a bodo morali za Mbappeja pristaviti še dodatnih 100 milijonov funtov, kar bi pomenilo, da bi Mbappe postal najdražji nogometaš vseh časov. Čeprav je decembra Jurgen Klopp zagotavljal, da ni scenarija, v katerem bi si Liverpool lahko privoščil Mbappeja, pa sedaj to ni več res. Resda je v tem času Liverpool podpisal tudi precej donosno pogodbo z športnim opremljevalcem Nike. Omenjena pogodba bo Liverpoolu na sezono prinesla točno 100 milijonov funtov. Če jim bo uspelo financirati še tedensko plačo, ki jo ima Mbappe, potem je njegov prestop že bolj verjeten.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]