OSTALE NOVICE

Nove ideje kako zaključiti evropske klubske sezone

Pred torkovim kriznim sestankom, kjer se bo odločala usoda nogometnih lig po Evropi ter določale alternative v primeru popolnih odpovedi, so na dan prišle nove ideje glede Lige Prvakov in Lige Europa.


Evropska krovna nogometna zveza (UEFA) v torek gosti videokonferenco na kateri se bodo zbrali vsi glavni akterji nogometnih lig po Evropi in odločali od nadaljnih ukrepih in alternativah. Najverjetneje je da bo Evropsko prvenstvo odloženo, z namenom da se do konca odigrajo vsa ligaška tekmovanja. Vsak izmed prisotnih na tem sestanku bo moral žrtvovati svoje načrte, zato da bodo prišli do poštenega zaključka za vse, ki jih je situacija prizadela. Na sestanku bo prisotnih vseh 55 članov Evropske nogometne krovne zveze, vodstvo vseh Evropskih klubskih zvez ter predstavniki vseh nogometnih lig, ki nastopajo pod okriljem UEFE. Prav tako so bili povabljeni predstavniki Svetovnega združenja igralcev (Fifpro).

Glede Lige Prvakov in Lige Europa je že padla ideja o skrajšanju iz povratnih tekem vsak krog, na le eno tekmo v vsakem krogu, sedaj pa se je pojavila ideja, da bi se v Istanbulu in Gdansku odigrala mini turnirja, ki bi sprostila še več terminov za igranje ligaških tekmovanj in klubom privarčevala na potnih stroških. Kdaj bi se odigrala ta dva turnirja pa bo jasno, ko pridejo do zaključka pri vseh ligaških tekmovanjih, ki so trenutno na prvem mestu skrbi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]