CHELSEA

Londonski David proti Goljatu

Chelsea bo v bližnji prihodnosti zgradil novi Stamford Bridge. Lastniku modrih Romanu Abramoviču v življenju na poti ne stoji prav veliko stvari, tokrat pa ruskemu poslovnežu načrte uničuje lokalna štiričlanska družina. Dobro milijardo vreden projekt je tako zastal, še preden se je zares začel.


vir: Daily Express
vir: Daily Express

Novi stadion Londončanov bo po prenovi sprejel 60 tisoč duš, kar pomeni, da bo njegova površina in predvsem višina nekoliko večja kot sedaj. To pa ne odgovarja okoliškim prebivalcem, ki bodo s tem izgubili sončno svetlobo v svojih domovih. 

Večina stanujočih v bližini, se je s klubom sicer denarno pogodila in klubu dovolila gradnjo, za denar pa se ni odločila le ena družina. Ta želi klubu preprečiti gradnjo stadiona v taki obliki, v kakršni je načrtovan, pri tem pa se sklicuje na zakon, ki vsakemu gospodinjstvu predpisuje pravico do sončne svetlobe. Klub jim je ponudil spravo v obliki šestmestne vsote, a družina ostaja neomajna. Ta je Bluese označila za prisvojevalce ozemlja, ki se, zaradi svoje velikosti, ne ozirajo na druge. Svojo pravico so začeli iskati na višjem sodišču, kot glavno težavo pa so navedli pomanjkanje dnevne svetlobe v petih glavnih bivalnih prostorih. Odvetniki družine so angleškim medijem razkrili, da je njihova stranka pripravljena sprejeti kompromis, pri katerem bi moral Chelsea zmanjšati trenutno načrtovani prostor, namenjen pogostitvi.

Abramovič skupaj z ekipo skuša nastalo situacijo rešiti čim prej, saj vse kaže na to, da se bo gradnja projekta, katere zaključek je bil sprva načrtovan leta 2021, zavlekla do leta 2023, v najslabšem primeru pa lahko celo še dve leti dlje. Londonski klub kot glavno oporno točko v dvoboju z družino uporablja podporo lokalnih prebivalcev, ti namreč s kar 97,5 % podpirajo novi projekt, saj je uprava Chelseaja obljubila, da bo poleg gradnje poskrbela tudi za delovna mesta in izobraževanje okoliškega prebivalstva.

Preden bo zgodba dobila epilog, bo verjetno preteklo še nekaj časa, le ta pa bo pokazal, ali se bo družina vdala in sprejela zajeten ček, ali pa bo dobila zadoščenje in vsaj nekoliko spremenila načrte Chelseaju in Romanu Abramoviču.

vir: Mirror.co.uk
vir: Mirror.co.uk
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]