CHELSEA LIVERPOOL OSTALE NOVICE

Luis Suarez: Pred njim je svetla prihodnost

Luis Suarez je, zavedajoč, da se njegova kariera na najvišji ravni bliža koncu, spregovoril o svoji prihodnosti. Imenoval pa je tudi napadalca, ki ga z zanimanjem spremlja v Premier ligi.


Urugvajski napadalec velja za enega izmed najboljših napadalcev na svetu, pa vendar pri 32 letih ni več rosno mlad in se zelo hitro bliža koncu svoje kariere. Nase je prvič resneje opozoril pri Ajaxu, nato pa se v zimskem prestopnem roku leta 2011 preselil k Liverpoolu, kamor je prišel kot zamenjava za odhajajočega Fernanda Torresa. V dobrih treh sezonah in pol je Suarez mrežo nasprotnikov v 133 nastopih zatresel 82-krat, v sezoni 2013/2014 pa se je okitil z nazivom najboljšega igralca sezone v PL. Redse je v naslednji sezoni napadalec zapustil in se odpravil v sončno Španijo k Barceloni, kjer še dan danes blesti v dresu Blaugrane.

Rezultat iskanja slik za liverpool fc suarezLuis Suarez je v času, ki ga je preživel v Liverpoolu, osvojil samo angleški ligaški pokal. Vir: Twitter

Za One Football je El Pistolero, kakršen je njegov vzdevek, podal odgovor na vprašanje, kdaj naj bi končal kariero. Dejal je: “Rad bi igral vsaj še na svetovnem prvenstvu v Katarju, če bo moje telo to dopustilo. Trenutno se počutim odlično, a v nogometu se stvari hitro spreminjajo.”  Nato je Urugvajec še naštel nekaj napadalcev, ki bi ga lahko v prihodnosti v Kataloniji nadomestili in na listi se je znašel tudi Chelseajev dragulj Tammy Abraham. “Eden izmed napadalcev, ki me navdušujejo, je Tammy Abraham. Za svoja leta se na nogometnem igrišču giba odlično, pred golom pa je neustrašen. Pred njim je svetla prihodnost, ” je napadalca londonskih modrih pohvalil Suarez.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 6 Povprečje: 3]