MANCHESTER UNITED

Lukaku o Mourinhu: Ko me je poslal na posojo, sem ga hotel ubiti

Romelu Lukaku je letos poleti spet zamenjal klubske barve, in sicer je rdečo barvo Manchester Uniteda zamenjal za črno-modro milanskega Interja. V Angliji je prebil kar osem let, njegovo kariero pa je zelo zaznamoval Jose Mourinho. V nedavnem podcastu, katerega voditelj je NBA igralec Josh Hart, je spregovoril o odnosu s Portugalcem in pa kako ga je prav ‘The Special One’ prepričal, da je leta 2017 podpisal za rdeče vrage.


Belgijec je prispel v Premier League kot četrti strelec belgijske prve lige iz Anderlechta. Chelsea je za njegove usluge odštel tisti čas velikih 15 milijonov evrov. Prvo sezono je igral bore malo, Londončani pa so se odločili, da ga pošljejo na kaljenje k West Bromu. Tam je napadalec naravnost zablestel in s 17 zadetki močno opozoril nase. V naslednji sezoni je Romelu Lukaku pričakoval vidnejšo vlogo, ki pa je ni dobil, saj je Jose Mourinho menil, da še vedno ni dovolj pripravljen.

”Osebno sem mislil, da sem pripravljen za igranje, on pa je menil drugače. Skupaj sva prišla do zaključka, da je zame mogoče bolje, da odidem na posojo v Everton”.

Romelu je po sezoni tudi uradno postal član karamel in bil njihov član vse do poletja leta 2017. Takrat je zanimanje zopet izrazil Chelsea, ki je iskal nadomestilo za Diega Costo. Vse je kazalo na ponoven povratek v London, nato pa je na vrata potrkal Mourinho.

“Vse je bilo dogovorjeno za prestop k Chelseaju. Bil sem že v iskanju stanovanja zame in pa za mojo mamo blizu trening centra, nato pa je prišel Manchester United. Začutil sem, da si me v Manchestru bolj želijo. Spomnim se, kako sem dobil klic s strani Joseja v New Yorku. Dejal je, da bodo zame plačali 75 milijonov z bonusi in da me pričakuje v Los Angelesu. Mislil sem si, ta pa res laže. Naslednjo jutro sem sl zbudim in slišal, da je dogovor sklenjen. Takrat sem bil res presenečen,” je dejal 26-letnik.

Na vprašanje, ali se je kdaj s portugalskim strategom pogovoril o odločitvi, ki sta jo sklenila leta 2013, je Romelu odvrnil: “Da, v Moskvi pred tekmo s CSKA-jem. Rekel sem mu, da sem ga hotel ubiti. Oba sva se nato začela smejati.”

Za konec je ‘Rom, kot ga kličejo soigralci, opisal še njegov odnos s sedaj že nekdanjim trenerjem Manchester Uniteda. “Rad ga imam kot moža in prepričan sem, da tako čuti tudi on. A nikoli nisva imela enakega mnenja.”

Jose Mourinho in Romelu Lukaku. Vir: Twitter

 

 

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 3]