ARSENAL FOKUS MANCHESTER UNITED

Napovednik: Liga Evropa

Začenja se drugo najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje, v katerem bodo letos Premier ligo zastopali trije klubi – Manchester United, Arsenal in Wolverhampton.


ARSENAL

Arsenal bo letos že tretjič zapored nastopal v Ligi Evropa. Aktualni finalisti omenjenega tekmovanja bodo igrali v skupini F, kjer se bodo pomerili s Standardom iz Liegea, Victorio de Guimaraes in Eintracht Frankfurtom. Tako kot v zadnjih dveh izvedbah tekmovanja bodo ‘topničarji’ tudi letos eni izmed glavnih favoritov za končno zmago in jasno tudi prvo mesto v skupini. Topničarji bodo novo evropsko sezono odprli na sila zahtevnem gostovanju pri Frankfurtu, ki prav tako cilja na napredovanje iz skupine.

Vir: Twitter Wolverhampton bo prvič po letu 1981 zaigral na Evropskem prizorišču.

WOLVERHAMPTON

Wolverhampton se po sezoni 1980/81 vrača v Evropska tekmovanja, lansko sedmo mesto je varovance Nuna Espirita Santa nagradilo s kvalifikacijami za Ligo Evropa. Volkovi so se letos poleti rutinirano prebili do skupinskega dela, premagali so Crusaders (6-1), Pyunik (8-1) in v samem ‘play-offu’ še Torino (5-3). Žreb jim je namenil skupino K, kamor vstopajo kot papirnati favoriti. Merili se bodo s Slovan Bratislavo (Andraž Šporar), Brago in Bešiktašem, ki bo bržkone njihov glavni tekmec za prvo mesto v skupini K.

MANCHESTER UNITED

Po krajšem premoru se v Ligo Evropa ponovno vrača Manchester United, ki je sicer pred dobrima dvema letoma omenjeno tekmovanje dobil pod vodstvom enega in edinega Joseja Mourinha. Tako kot v sezoni 2016/17 bodo tudi tokrat ‘rdeči vragi’ eni od favoritov za končno zmago in neposredno uvrstitev v Ligo Prvakov, kar je v tej sezoni osnovni cilj za varovance Oleja Gunnarja Solskjaerja. United bo evropsko sezono otvoril doma proti kazahstanski Astani, nato pa se bo v sklopu skupine L pomeril še z AZ Alkmaarjem in Partizanom. Norveški strateh je na nedavni tiskovni konferenci pričakovano potrdil, da bodo v skupinskem delu dobivali več priložnosti rezervisti in mladeniči kot so Chong, Gomes, Greenwood in Garner.

FAVORITI

Stavnice sicer za končnega zmagovalca največ možnosti pripisujejo prav Manchester Unitedu, sledi mu Arsenal, na tretjem mestu je Sevilla. Presenetljivo visoko na petem mestu je tudi Wolverhampton!

 

Vir: Twitter Takole so se zmage v Ligi Evropa pri Manchester Unitedu veselili leta 2017.
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]