ARSENAL CHELSEA

Robert Pires: »To je zadnja priložnost za Arsenal«

Arsenal mora premagati Chelsea na sobotnem derbiju, če želijo »Topničarji« ali pa katerikoli drug klub na Otoku ostati v boju za končni naslov, meni Robert Pires.


43-letni Pires, ki je z rdečim klubom iz Londona osvojil dva državna naslova in je bil med drugim tudi član tistega »neverjetnega« moštva v sezoni 2003/04 meni, da bosta Sanchez in Ozil ključnega pomena v borbi za »kanto«.

»Jaz mislim, da je to zadnja priložnost za Arsenal in prav tako zadnja za celotno Premier ligo. Če Chelsea premaga Arsenal, menim, da je Premier liga dokončno odločena, « je Robert izjavil za otoške medije. Obenem pa je dodal še: »Chelsea zadnje štiri mesece igra zares dobro, ampak če jih Arsenal na Stamford Bridgeu premaga, je še vse mogoče. »Topničarji« bodo bolj skoncentrirani in fokusirani, ko vidim Sancheza in Ozila, se mi zdi, da lahko nekaj naredita na Stamford Bridgeu.«

vir: Squawka
vir: Squawka

V začetku letošnje sezone, natančneje 24. septembra so varovanci Arsena Wengerja na Emiratih s kar 3:0 premagali »Bluese«. A vsi vemo, da slednji takrat še niso bili uigrani, kar je nedolgo nazaj izjavil tudi Conte. Prav po prej omenjenem porazu pa je strateg »modrih« spremenil sistem igre na 3-5-2 in od takrat naprej je Cheslea v 17 ligaških tekmah zabeležil kar petnajst zmag.

Pires opozarja, da bo glavna bitka potekala prav med najboljšim strelcem prve angleške lige in centralnim branilcem Arsenala Laurentom Koscielnyjem. Za konec je 43-letnik dodal še: »Laurent Koscienly je dober branilec, mogoče eden izmed najboljših branilcev v Premier ligi. On je zelo močen in hiter. Vsi pa vedo, da Diego Costa obožuje »borbo«, kar je razvidno tudi iz tega, da je dosegel že veliko zadetkov. Tako da bo bobra med njima najverjetneje ključnega pomena za tekmo.«

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]