MANCHESTER CITY

Manchester City naznanil prvo okrepitev – Ilkay Gundogan

Ilkay Gundogan je danes postal prva okrepitev Pepa Guardiole. “Meščani” so morali za bivšega člana Borussie Dortmund ošteti 21 milijonov funtov. Gundogan je z Manchestrom podpisal štiriletno pogodbo.


vir: facebook
vir: facebook

25-letni Nemec je bil eden izmed ključnih igralcev Borussie v zadnjih petih letih. Skupaj s prej omenjenim klubom mu je v času ko je zastopal črno-rumene barve uspelo osvojiti naslov nemškega prvenstva, tri pokalne lovorike, igral pa je tudi v finalu Lige prvakov.  Za Borussio mu je v Bundesligi uspelo zbrati 105 nastopov, dosegel pa je tudi deset zadetkov.

Ilkay ob prestopu na otok ni mogel skrivati zadovoljstva, povedal je namreč slednje: “Počutim se fantastično, ko pomislim, da sem član Manchester Cityja. To je novo poglavje v mojem življenju, prav zato sem zelo vesel, da se je prestop odvil. Veselim se novega izziva in res sem zelo vesel.” Ob tem pa je dodal še: “Zahvaliti se moram Guardioli, s katerim sem veliko govoril o tem prestopu. Od prvega trenutka naprej sem bil prepričan, da je to prava stvar zame. Igrati v Premier ligi in igrati za eno izmed največjih ekip na otoku je zagotovo velik izziv. Ampak ne glede na to, sem zelo vesel, da se pridružujem družini Manchester Cityja.”

O prestopu pa je nekaj besed povedal tudi direktor Manchester Cityja: “Ilkay je inteligenten in vsestranski vezist, ki lahko zaigra na več različnih pozicijah. Sam mislim, da bodo naši navijači uživali ob njegovih predstavah, tehničnih sposobnostih in prepričan sem, da bo v prihodnjih letih zelo pomemben igralec Manchester Cityja.”

Centralni vezist je trenutno poškodovan, kar je privedlo tudi do tega, da na prihajajočem prvenstvu ne bo mogel zastopati svoje države. Nekateri so celo mnenja, da bo Gundogan z nogometnih zelenic odsoten še naslednjih pet mesecev.

vir: www.ecoleaberdeen.fr
vir: www.ecoleaberdeen.fr
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]