MANCHESTER UNITED

De Gea: “Filozofija Mourinha bo primerna za Manchester United”

Vratar Manchester Uniteda David de Gea meni, da lahko Mourinho na Old Traffordu zgradi odlično ekipo.


vir: www.dailystar.co.uk
vir: www.dailystar.co.uk

Španski čuvaj mreže je bil preteklo sezono, ki jo je United zaključil na petem mestu premierligaške razpredelnice, zagotovo eden izmed najboljših posameznikov svojega kluba. De Gea pa obenem verjame, da bo Mourinho, ki je s klubom iz severnega dela Anglije podpisal triletno pogodbo, prinesel slavje nazaj na Old Trafford.

25-letnik je namreč za španski časnik Marca o Joseju povedal slednje:“Govoriti o Joseju Mourinhu je kot, da bi govoril o zmagovalnem trenerju in prav to je tako moja kot tudi Unitedova filozofija. S to idejo v mislih sem prepričan, da lahko zgradimo odlično ekipo. Z moje strani je več kot dobrodošel.”

David de Gea je bil preteklo sezono zelo blizu odhoda v Real Madrid, vendar kluba nista dokončno dosegla dogovora pred iztekom prestopnega roka. In prav Španec, ki je trenutno s svojo reprezentanco na pripravah pred začetkom evropskega prvenstva v Franciji bo v naslednji sezoni zagotovo eden izmed ključnih mož “Rdečih vragov”, ki se bodo borili, da domov zopet prinesejo naslov.

“Govoriti o Unitedu ni dovolj, če ne zmagaš vsake lovorike. Velik udarec je bil, ko smo ostali brez kvalifikacij za Ligo prvakov, vendar smo pa po kar 12 letih osvojili FA pokal ter po treh letih suše končno dvignili lovoriko. To moramo ceniti, saj je ta pokal za navijače zagotovo zelo pomemben.”

Navkljub temu, da je De Gea z Unitedom podpisal novo pogodbo, ki ga s slednjimi veže do leta 2019, pa se špekulacije o njegovi prihodnosti še vedno pojavljajo. Vsi te govorice pa se mu zdijo vse prej kot prijetne. “Veliko je govora, a malo je znanega” je dejal. “Razumem, kako te stvari delujejo, ampak jaz mislim, da je nespoštljivo to, da drugi ljudje govorijo v mojem imenu. Imam tri dodatna leta pogodbe z Manchestrom in jaz sem navdušen nad svetlo prihodnostjo kluba.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]