OSTALE NOVICE

Manchester United izpopolnil klubske vitrine!

Končan je stockholmski finale Lige Europa, v katerem sta se udarila nizozemski Ajax in United iz Manchestra. Tekma, ki se je odvila v duhu terorističnih napadov pred dvema dnevoma, nam ni ponudila nepozabljive nogometne predstave, bistveno bolj izkušeni United je tekmo ob precej nedorečenih nasprotnikih mirno pripeljal do konca.


Vir: Manchester United Twitter
Vir: Manchester United Twitter

Obračun so bolje odprli rdeči vragi, ki so prvi zapretili po zmedi v kazenskem prostoru Ajaxa. Nato smo spremljali igro na sredini igrišče, svojo edino resnejšo priložnost v prvem delu so si v 14. minuti pripravili Nizozemci, a je bil Romero dovolj zbran pri strelu Traoreja. Ob naslednjem poizkusu čete Joseja Moruinha pa je na semaforu že pisalo 0:1. Paul Pogba je s kakšnih 18 metrov sprožil na vrata, žoga se je pri letu nesrečno odbila od branilca Davinsona Sancheza, vratar Onana pa pri tem ni imel nikakršnih možnosti. V nadaljevanju je Ajax prevzel pobudo, a si omembe vrednih priložnosti ni pripravil.

V drugi del je četa Petra Bosza vstopila z željo po izenačenju, a jih je hitro šokiral zadetek Henrika Mkhitaryana v 48. minuti. Po podaji s kota je bil najvišji Smalling, nato pa je Armenec z zvrhano mero iznajdljivosti žogo pospravil v gol. Ajax je nato še bolj zagospodaril na igrišču, a bil v zaključkih akcij preprosto premalo konkreten za  zbrano četo rdečih vragov.

Manchester United je s tem osvojil še zadnjo lovoriko, ki je pred tem ni imel v klubskih vitrinah. Zaradi zmage pa bodo drugo leto, kljub 6. mestu v Premier League, nastopali v Ligi Prvakov.

Za konec naj dodamo še, da je tekmo odsodila slovenska sodniška ekipa na čelu z Damirjem Skomino, ki je skozi celoten potek srečanja ostal bolj ali manj neopažen.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB