OSTALE NOVICE

Novak proti Manchester Cityju, Zabretu dvojna krona!

Po krajšem premoru se vrača tedenski pregled slovenskih nastopov na Otoku, ki je hkrati tudi zadnji, klubi slovenskih predstavnikov so namreč že zaključili s tekmovanjem. Izjema je Huddersfield Town, ki se bo v ponedeljek na Wembleyju z Readingom udaril za mesto v Premier League, a Jon Gorenc Stankovič zaradi poškodbe ne bo mogel konkurirati za mesto na zelenici.


vir: twitter
vir: twitter

Gregor Zabret je sezono z mlado ekipo Swanseaja zaključil v ponedeljek, 15. maja. In to na kakšen način! V finalu PL Cupa so ugnali vrstnike iz Readinga z 2:0 in si tako zagotovili dvojno krono. Velja omeniti, da je domžalski vratar, ki si v Walesu kruh služi že vrsto let, mrežo ohranil nedotaknjeno tako v osminifinala, četrtfinalu, polfinalu kot finalu. Eden ključnih je bil tudi pri naslovu prvakov v drugi diviziji mladinske PL in posledičnemu napredovanju.

Na najvišji rang pa se ni uvrstilo U23 moštvu Newcastla, za katerega je v polfinalu »play-offa« Haris Vučkić še igral, na odločilni tekmi proti West Hamu, ki so jo Srake izgubile z 1:2, pa ga ni bilo v kadru. Vučkiću se sicer pogodba poleti izteče, mediji pa ga povezujejo predvsem z Rangersi in Millwallom, novopečenim drugoligašem. Zelo verjetna je tudi selitev »na celino«.
Andraž Struna na zadnjih treh prvenstvenih tekmah za Heartse, po vsej verjetnosti zaradi poškodbe, žal ni igral. Ni ga niti na reprezentančnem seznamu Srečka Katanca za tekmo proti Malti.
U23 ekipa Derby Countyja je prvenstvo zaključila že pred prejšnjim pregledom slovenskih nastopov, tako da Sven Karič Šoštaršič in Timi Max Elšnik v zadnjem obdobju nista odigrala nobene uradne tekme.

Na igrišču pa je bil Jan Novak, ki si bo 15. maj najbrž zapomnil za dolgo. Za »posladek« ob koncu sezone je Brentford svoji B ekipi omogočil igranje na članskem stadionu Griffin Park. Nasprotniki so bili nogometaši do 23 let slovitega Manchester Cityja, kar je na tribune privabilo 1.465 gledalcev, mnogo več kot na običajnih tekmah rezervne zasedbe. Tribun niso zapuščali razočarani, videli so kar šest golov (vse v zadnjih dvajsetih minutah), bolje pa so jo odnesli gostje. Slavili so z 2:4, Novomeščan pa je igral do 63. minute.

Slovenska kolonija na Otoku se je letos razširila in predvsem poskrbela za kar nekaj vrhuncev, tako da za vas v juniju pripravljamo tudi sezonski pregled!

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]