OSTALE NOVICE

Blizu championshipa še dva Slovenca

Če ne bo kakšnega presenetljivega prestopa recimo Josipa Iličića, bo premier league tudi naslednjo sezono brez Slovencev. Se pa utegne zgoditi, da bo precej slovensko obarvan drugi kakovostni razred angleškega nogometa, ki pa vseeno po številu reprezentantov in vrednosti igralcev na lestvici evropskih lig kotira precej visoko.


vir: www.primorske.si
vir: www.primorske.si

Zagotovo bo v championshipu igral Jon Gorenc-Stanković, ki je pred kratkim podpisal za Huddersfield Town, lani 19. uvrščeno moštvo 24-članske lige. Če se mu bo uspelo prebiti v moštvo Rafaela Beniteza, podobna usoda čaka še enega otroka Domžal Harisa Vučkića, ki se bo po ne ravno bleščeči epizodi v Wiganu poskušal dokazati v črno-belem dresu »Srak«.

V prihodnjih dneh pa je pričakovati še dve imeni. Goran Cvijanović se po polletni epizodi v Kuvajtu zagotovo vrača v Evropo. Ime kluba je sicer še neznanka, a če ne bo prišlo kaj nepričakovanega vmes, gre za angleškega drugoligaša. Kot je v pogovoru za dnevnik EkipaSN poudaril Goričan, ki je v preteklosti poleg domačega in kuvajtskega Al-Arabija nosil še dres Maribora in Rijeke, ima na mizi še ponudbo iz Poljske, a je Anglija, razumljivo, prioriteta.

Za razliko od Cvijanovića pa je manj vprašanj glede Jana Novaka. 18-letnik, ki že ima izkušnje iz slovenske prve lige, se mudi na preizkušnji pri londonskem Brendtfordu. A (kmalu nekdanjega) nogometaša Krke skoraj zagotovo čaka še nekaj let kaljenja v mladinskih ekipah, preden bo resno konkuriral za mesto v članskem moštvu.

Ne bomo pa v Angliji več gledali Bojana Jokića, ki se je po iztečeni posodi v Nottinghamu vrnil v Španijo, natančneje v Villarreal.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]