LIVERPOOL

Legenda Liverpoola končala nogometno pot

8 let, 232 odigranih tekem in za osrednjega branilca zamerljivih 14 zadetkov v dresu »redsov«. Gre za enega najboljših danskih nogometašev vseh časov, poleg Liverpoola je neizbrisen pečat pustil tudi v reprezentančnem nogometu – dres domovine je oblekel 75-krat, z njo nastopil na dveh velikih tekmovanjih in jo kot kapetan vodil na zelenice po Evropi vse od leta 2011. Govora je seveda o Danielu Aggerju.


vir: twitter.com
vir: twitter.com

V karieri je poleg reprezentančnega oblekel zgolj dva dresa – Liverpoolovega na vrhuncu ter Brøndbyjevega na začetku in koncu nogometne poti. V domačo Dansko se je vrnil pred dvema letoma po nesoglasjih s trenerjem Brendanom Rodgersom, zaradi katerih je zapustil Anfield, ki mu je pomenil toliko, da si je dal celo na 4 prste tetovirati črke Y, N, W, A (kratica Liverpoolove himne You’ll never walk alone je tako lepo vidna ob stisnjeni pesti desne roke). Pričakoval je, da bo lahko še nekaj let uspešno pomagal matičnemu klubu, a na žalost je bil nekaj dni nazaj, pri komaj enaintridesetih, primoran nogometne čevlje obesiti na klin.

Kariera vrhunskega športnika na telesu pusti posledice in dolg boj s pomočjo raznoraznih medicinskih sredstev se je odločil končati. »V karieri sem vzel preveč protibolečinskih tablet. Tega se zavedam in to je slabo. Toda s tem sem končal,« je povedal Agger in nato še predstavil dogodek s tekme proti Københavnu, ki je botroval tej odločitvi. »Na avtobusu sem pred tekmo običajno dozo tablet zaužil s kofeinsko pijačo,« v 30. minuti je igrišče zapustil in pozneje tudi omedlel. »Sploh se ne spomnim, kaj se je dogajalo v prvem polčasu. Dovolj imam tega cirkusa,« je za konec pripomnil mož in oče dveh otrok, ki bo zdaj lahko več časa namenil prav slednjim.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]