OSTALE NOVICE

Ranieri: “Jose Mourinho je Unitedov novi Sir Alex Ferguson”

Trener, ki je v lanski sezoni poskrbel za izjemno presenečenje in dosežek, kot ga še dolgo ni bilo, trdi, da nov strateg Manchester Uniteda Jose Mourinho lahko postane novi Sir Alex Ferguson.


vir: facebook
vir: facebook

64-letni Italijan obenem meni tudi, da so “Lisice” letos še večji “outsiderji” kot preteklo sezono. Letos namreč slednji igrajo tudi v Ligi prvakov, kjer bodo zagotovo dali vse od sebe. Opozarja sicer pa tudi na to, da so trije, v tem trenutku največji klubi v angleški premier ligi dobili nove, izjemne trenerje.

Dejstvo je, da Ranierijeve besede govorijo o tem, da je Antonio Conte prevzel Chelsea, da je Jose Mourinho zasedel stolček Manchester Uniteda, medtem ko je na drugi strani Manchestra na klop kot glavni sedel Mourinhov “kolega” Pep Guardiola.
Claudio je za Sky Sports izjavil slednje: “Mourinho je lahko novi Ferguson. Res je, da v klubu ne bo ostal 26 let, vendar bo pustil izjemen pečat.” Za tem se je dotaknil italijanskega kolega Conteja: “Antonio in Chelsea sta narejena drug za drugega. Medtem ko se mi zdi, da je Guardiola kot pravi človek na pravem mestu.”

Glede samega Leicester Cityja pa Ranieri ne ostaja prav velik optimist, saj je za medije izjavil slednje: “Začeti moramo od začetka. Lansko leto smo osvojili naslov, kar je sicer še zdaj neverjetno, ampak zdaj je čas, da obrnemo stran in ponovno začnemo znova. Če so na začetku lanske sezone stavnice kazale možnost za naslov 5000/1, je letos to še višje 6000/1, to je prikaz tega, kako težko bo letos. Prvi cilj je, da osvojimo najmanj 40 točk, saj bi s tem skoraj zagotovo obstali v ligi. Za tem bomo začeli dvigovati zastavljene cilje. Najprej uvrstitev v “top 10″, za tem Liga Evropa, nato Liga prvakov in nazadnje, če bo do tega prišlo, še osvojitev naslova.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]