Nerazvrščeno

Wellington Silva zapušča topničarje

Nesojeni igralec Arsenala Wellington Silva se po dolgih, a zelo neuspešnih šestih letih pri Londončanih vrača v svoj matični klub Fluminese. 23-letnik v vseh letih, ki jih je preživel kot član topničarjev ni zabeležil niti enega samega nastopa za klub s stadiona Emirates, v prvi vrsti zato ker ni uspel pridobiti delovnega dovoljenja. V iskanju minutaže je večino časa preživel na posojah pri različnih španskih klubih kot so Levante, Alcoyano, Ponferradina, Murcia in Almeria. S španskim izkušnjami in odobrenim delovnim dovoljenjem se je vrnil na Otok, kjer je zaigral za Bolton Wonderers, a resnici na ljubo tudi tam pogorel.


vir: velop4.com
vir: velop4.com

Silva je sklenil, da se doma počuti bolje, zato je sprejel 4 letno pogodbo s strani kluba, kjer je pri rosnih 11 letih začel svojo nogometno pot. Ob potrditvi prestopa je bil presrečen, kar je najbolje ubesedil kar sam: “Zelo sem srečen, najprej bi se rad zahvalil Flumineseju za ponujeno priložnost. Komaj čakam, da se vse skupaj začne. Občutki so takšni kot ob podpisu prve pogodbe.”
“V meni je vedno obstajala želja po vrnitvi in ko sem izvedel, da se ponuja možnost za povratek, nisem spal 10 dni, saj sem bil preprosto preveč nervozen. Sedaj, ko je vse skupaj potrjeno se moram začeti pripravljati na novo sezono, redno trenirati in se čim prej vrniti v tekmovalni pogon”
Pri 23. letih je Silva še zelo mlad igralec, in ni nemogoče, da bi njegova nogometna pot nekoč zopet zavila na evropska igrišča. Nenazadnje je s svojimi predstavami, v katerih se kažejo brazilski nogometni geni, navdušil Arsena Wengerja, zato ni rečeno, da v prihodnosti ne bo navdušil še katerega izmed elitnih trenerjev. A za začetek bo moral navdušiti zahtevne navijače Flumineseja.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]