OSTALE NOVICE

Bodoče zvezde sezone 2016/17?

Kateri premierligaški mladeniči lahko v prihajajoči sezoni presenetijo, tako kot sta naprimer za navdušenje lansko leto poskrbela Dele Alli in Marcus Rashford. 20-letni igralec Tottenhama je namreč še dve leti nazaj igral v tretji angleški ligi, nato pa je pri “Spursih” zares pokazal iz kakšnega testa je. Medtem ko je šele 18-letni Rashford že na prvi tekmi, ki jo je odigral za člansko zasedbo Manchester Uniteda poskrbel za pravi val navdušenja z dvema zadetkoma proti Arsenalu.


Spodaj si bomo skupaj ogledali štiri igralce, ki znajo v prihajajoči sezoni prav tako opozoriti nase.

Josh Onomah (Tottenham)

19-letni vezist je igral pomembno vlogo v reprezentanci Anglije do 17 let, pri tem, ko so slednji zmagali evropsko prvenstvo leta 2014. Onomah je kot kapetan selekcije do 19 let popeljal “Spurse” v polfinale mladinskega FA pokala leta 2015. V lanski sezoni je sicer zbral osem nastopov v Premier ligi, pa čeprav je vedno vstopil iz klopi. Pomembno je poudariti tudi to, da je Josh februarja s Tottenhamom podpisal novo štiriletno pogodbo.

vir: www.tottenhamjournal.co.uk
vir: www.tottenhamjournal.co.uk

Ben Chilwell (Leicester City)

Še en 19-letnik, ki igra na položaju levega bočnega branilca, je bil lansko sezono s strani Leicester Cityja posojen v drugo angleško ligo, kjer je kazal zares dobre predstave. Trener Huddersfielda David Wanger je obenem dejal, da Ben velja za velikega angleškega talenta. Mladi branilec je doslej nekaj minut zbral tudi v FA pokalu, januarja je namreč zaigral proti Tottenhamu. Chilwell je bil še pred kratkim na radarju velikega Liverpoola, a do prestopa kasneje ni prišlo.

vir: www.telegraph.co.uk
vir: www.telegraph.co.uk

Jerome Sinclair (Watford)

Minilo je le nekaj manj kot teden dni po 16. rojstnem dnevu Jeroma, ko pa je že debitiral v dresu Liverpoola. Takrat so “Redsi” v pokalu zabeležili zmago proti West Bromwichu. Premierligaški debi je Jerome doživel leta 2015, medtem ko je za Liverpool zadel že na svoji prvi tekmi FA pokala proti Exeteru v januarju. Mladenič je nedolgo nazaj sicer prestopil iz Liverpoola v Watford.

vir: www.skysports.com
vir: www.skysports.com

Ashley Fletcher (West Ham United)

20-letni sedaj že nekdanji napadalec Manchester Uniteda je redno igral za ekipo, ki je osvojila Premier ligo do 21. leta starosti. V tej fazi tekmovanja je bil v izbiri glavnega trenerja še pred Rashfordom, ki pa je sicer lani presenetil v Premier ligi. Preteklo sezono pa je Ashley sicer igral v tretji angleški ligi, in sicer za Barnsley, kjer je dosegel tudi šest zadetkov. Fletcher pa se je v upanju, da bo v Premier ligi doživel takšen preporod kot Rashford za štiri leta preselil k West Ham Unitedu.

vir: www.bristolpost.co.uk
vir: www.bristolpost.co.uk
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]