LIVERPOOL

Liverpool bo izpustil Wernerja iz rok

Aktualni evropski klubski prvaki Liverpool se pripravlja na miren poletni prestopni rok, ki bo kot kaže precej podoben lanskemu.


Pri Liverpoolu so napovedali zelo mirno poletje, saj v prestopnem roku ne nameravajo zapravljati denarja, saj se bojijo posledic pandemije koronavirusa. To pa pomeni, da se na Anfield zagotovo ne bo preselil Timo Werner, po drugi strani pa kluba tudi ne bodo zapustili nosilci igre, kot sta Mohamed Salah in Sadio Mane. Takšno ravnanje bo vse bolj pogosto pri premierligaških klubih. Redsi so zelo previdni pri svojih prestopnih odločitvah, saj ne želijo po nepotrebnem in nekoristno zapravljati denarja. Mnogi navijači še vedno pomnijo katastrofalnega začetka prejšnega desetletja, ko je Liverpool kot po tekočem nespametno kupoval igralce, ki niso pustili vtisa na Anfieldu. Seveda obstajajo svetle izjeme.

To poletje bi se skoraj zagotovo na Anfield preselil Timo Werner, ki sedaj kot kaže ne bo uresničil svojih želj po sodelovanju z Jurgenom Kloppom. Drugi prišlek bi lahko bil Lyonov Houssem Aouar. Slednja igralca je Liverpool pobližje spremljal že zadnje tri sezone, kar pomeni, da ju je Klopp dodobra spoznal in ocenil zakaj si ju želi v ekipi. Timo Werner ima v pogodbi odkupno klavzulo v višini 52 milijonov funtov, Houssem Aouar pa bi Redse prišel približno 40 milijonov funtov. Glede na trenutno situacijo si Liverpool res ne želi privoščiti zapraviti 90 milijonov funtov, pa čeprav gre za dva vrhunska igralca.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]