FOKUS LIVERPOOL

Messi prehitel Van Dijka, Klopp trener leta

V Milanu se je pravkar končala gala prireditev FIFA The Best, kjer so razglasili najboljšega nogometaša, trenerja ter najboljšo ekipo preteklega leta, poleg tega pa podelili še nekaj ostalih nagrad.


Naziv najboljšega nogometaša je pripadel Lionelu Messiju, ki je bil boljši od Cristiana Ronalda in Virgila van Dijka, ki je edini zastopal angleške klube. Mnogi so bili mnenja, da si je branilec zaslužil nagrado, saj je z Liverpoolom uspešno naskočil evropski vrh in Redsom pomagal do šestega naslova, a Messi je še enkrat več dokazal, da je eden največjih vseh časov.

Prestižno nagrado je nato prejel Jurgen Klopp, ki je bil imenovan za najboljšega trenerja leta. Karizmatični Nemec, ki je premagal Pepa Guardiolo in Mauricia Pochettina, je v lanski sezoni svoje varovance vodil do osvojitve Lige prvakov, izjemno blizu pa so bili tudi v domačem prvenstvu, kjer jih je le za točko premagal Manchester City.

Jurgen Klopp ima še en razlog več za nasmeh. vir: Twitter

Izkupiček Redsov je dvignil Alisson Becker, ki je bil imenovan za najboljšega vratarja. Brazilec je v lanski sezoni branil na 51 tekmah, na kar 27-ih pa je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno.

Oba Liverpoolova igralca sta bila tudi izbrana v idealno enajsterico leta, ki pa je bila v veliki meri sestavljena iz igralcev španske La Lige.

Še ena izmed nagrad je romala na Otok in sicer nagrada za Fair Play, ki jo je prejel Marcelo Bielsa. Argentinec, ki se je lani z Leedsom boril za napredovanje v prvo ligo, je na dvoboju z Aston Villo svojim varovancem ukazal, naj nasprotniku podarijo izenačujoči zadetek, saj so igralci Leedsa vodilni zadetek dosegli medtem ko je bil član Aston Ville poškodovan. Tekma se je končala z rezultatom 1-1, Leeds pa je tako ostal oddaljen od avtomatskega napredovanja.

Liverpoolova trojica je domov odnesla dve glavni nagradi. vir: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]