LIVERPOOL

Barry ga ne more nadomestiti

Dolgoletni kapetan in hkrati legenda Liverpoola Steven Gerrard je pred kratkim razkril sila zanimivo prestopno skrivnost, do katere kasneje sicer ni prišlo.


vir: Daily Mail
vir: Daily Mail

Pisalo se je leto 2009, ko se je izjemni španski vezist Xabi Alonso, po petih letih igranja za moštvo iz mesta Beatlov, odločil za menjavo klubskih barv. »Redse« je v poletnem prestopnem roku zamenjal za madridski Real. Ta odhod pa je med drugimi prizadel tudi kapetana Liverpoola Stevna  Gerrarda, ki je bil mnenja, da bi ga moral Rafa Benitez zadržati v klubu.

Zanimiva pa je predvsem anekdota, s kom je želel Benitez zamenjati Alonsa, ki je bil dolga leta, skupaj z Gerrardom eden, izmed ključnih igralcev Liverpoola. Šlo je za takratnega igralca Aston Ville Garetha Barryja. A kmalu po tem, ko je Gerrard izvedel, kakšno potezo želi Rafa  opraviti, je šel do njega in mu dejal, da Barry preprosto ne more zamenjati Alonsa.

Pred kratkim, ko je Gerrard razkril to zanimivo skrivnost, je za enega izmed otoških medijev dejal slednje: »Želel je prodati Xabija in pripeljati Garetha. Zame to, navkljub temu da sem velik oboževalec Barryja, ni bila prava poteza. Raje bi ob sebi imel Xabija, s katerim sva takrat odlično sodelovala.«

»Navijači so oboževali Alonsa, bil je igralec svetovnega kova in, zame osebno, bi se moral Benitez veliko bolj potruditi, da bi ga zadržal v klubu in ga ne pustil oditi,« je za konec še dejal Gerrard.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]