LIVERPOOL MANCHESTER CITY

Jurgen Klopp:”Angleški nogomet lahko preseneti Guardiolo”

Pep Guardiola bo poleti zapustil nemškega velikana Bayern Munchen, saj mu pogodba z zdajšnjim klubom po tej sezoni poteče. Je pa omenjeni nogometni strokovnjak dejal, da bo po odhodu iz Bayerna nove izzive zagotovo iskal v angleški Premier ligi.


vir: www.pinterest.com
vir: www.pinterest.com

Številni mediji poročajo, da je Manchester City eden izmed glavnih favoritov, ki bi lahko Guardiolo po tej sezoni zvabili v svoj klub. Medtem ko Španca povezujejo z raznimi klubi pa je zdajšnji trener Liverpoola Jurgen Klopp, ki Pepa še kako dobro pozna še iz Nemčije, nekdanjemu strategu Barcelone namenil nekaj besed pred dokončno odločitvijo:

»Pep je zelo izkušen«, je dejal Klopp. »Prepričan sem, da bo kupil kar nekaj novih igralcev in si naredil dobro ekipo. Ga pa opozarjam, tekem je v Nemčiji bistveno manj kot v Angliji, kar je tudi največja razlika med omenjenima državama oziroma ligama. Ko sem prišel sem, nisem vedel, da sta v polfinalu Capital One Cupa dve tekmi. Prav tako nisem vedel, da so v FA pokalu na sporedu povratne tekme, če se prva konča z neodločenim izidom. Ko v Nemčiji govoriš ljudem o FA pokalu, da so po remiziranih tekmah na sporedu še povratni dvoboji se samo začudijo in rečejo: »Kaj?«. Tukaj imaš enajstmetrovke in podaljške ampak šele po drugi tekmi, če je le to potrebno.«

Klopp je poleg besed, ki jih je namenil Guardioli dejal še, da komaj čaka zimski premor, ko bodo na sporedu tekme reprezentanc, saj bodo imeli igralci takrat več časa za počitek.
»Za konec pa lahko povem še, da je Anglija dobra država, v njej vlada pozitivno vzdušje, dobri ljudje, hrana je veliko boljša kot pravijo, skratka vse je vredu. Ok, razen vreme ni najboljše, kot je rekel še vsak do sedaj.« Je še dodal nemški strokovnjak.

Kje bo Guardiola nadaljeval trenersko kariero še ni znano, a se vse bolj verjetno zdi, da bo prevzel enega od premierligašev. Kot smo že omenili, na stavnicah vodi Manchester City, v kombinacijah s prihodnostjo Španca pa se omenjata tudi Manchester United in Chelsea.

vir: sky sports
vir: sky sports
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]