OSTALE NOVICE

Pred krogom št. 21

Pred 21.krogom v angleški Premier ligi


Zdaj ali nikoli – na sporedu so odločilne tekme

Naslov načeloma malenkostno zavaja. Toda zrno resnice bo vzkalilo zdaj, ali pa sploh ne bo. Slalom skozi strnjen tekmovalni koledar je odločilen. Kritizirani so nervozni, vodilni pa prav tako, saj si ne želijo pristati v zobeh kritikov. K zmedi med najslabšimi svoje dodaja tudi odprta nogometna tržnica.

vir: metro.co.uk
vir: metro.co.uk

Torkov program prinaša tri obračune. V desetih tekmah, ki jih je Aston Villa odigrala pod taktirko novega trenerja Remija Gardeja, še ni zmagala. Crystal Palace pa je moštvo, ki je izrazito bolj uspešno na tujem. Podobno kot srečanje na Villa Parku bo zanimivo tisto v Bournemouthu, kamor se odpravlja West Ham. Obe ekipi pokonci drži visoka morala. West Ham je na zadnjih dveh prvenstvenih obračunih zmagal, novinci v ligi pa minuli teden so z gostovanja v Leicesteru prinesli točko. Pravkar so se okrepili z golgeterjem drugoligaša Wolverhamptona Benikom Afobejem. Med najbolj pomembnimi tekmami v angleškem letnem nogometnem koledarju je gostovanje Manchester Uniteda v Newcastleu. Kritike na račun rigidne igre Manchester Uniteda ne kopnijo niti ob zmagah slednjega. Trener Louis Van Gaal poudarja, da bi morali zadnji dve uspešni predstavi rdečih vragov (ena v ligi in druga v FA pokalu) njegovemu moštvu dokončno vzbuditi apetite po nadaljevanju zmagovalnega niza.

V sredo bo šlo najbolj zares na White Hart Laneu, kjer se bosta pomerila Tottenham in Leicester. V nedeljo sta se ekipi srečai prav tam, in to v 3.krogu angleškega pokala. Končni izid 2:2 odkrito napoveduje, da bo boj za točke srdit. Če tekmo dobi četrtouvrščeni Tottenham, bo Leicester še v naslednjem krogu na lestvici morda že prehitel.

vir: www.thinkfootball.co.uk
vir: www.thinkfootball.co.uk

Upravičeno lahko visoko-kakovostno tekmo pričakujemo tudi na Etihadu, kjer bo gost Manchester Cityja skajno živahen Everton. Sinje-modri morajo zmagati, kar pa zahteven izziv tako za njihovo napadalno, še posebej pa obrambno vrsto. Evertonovci bi bili lahko uspešni v vražje hitrih in spretnih protinapadih.

Toda poslastica 21.kroga je zagotovo tradicionalno multi-vitaminski obračun med Liverpoolom in Arsenalom. Moštvi sta v zadnjem obdobju načeloma uspešni, saj sta od zadnjih treh prvenstvenih tekem zmagali po dve, eno pa izgubili. Vsekakor za oba tekmeca velja, da se lahko še izboljšata. Zdi se mi, da si jima prav vsi iz srca želimo točno to!

21.kroga je, prav zares, je nekaj posebnega, nekaj zelo posebnega. Ne velja ga zamuditi!

ambro banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]