LIVERPOOL

Mario Gotze glavna tarča Liverpoola?

Liverpool naj bi se po poročanju Sky Sportsa močno ogrel za poletni prestop nogometaša, ki trenutno zastopa barve Bayern Munchna Mario Gotzeja.


vir: fullfifa.com
vir: fullfifa.com

Že zdaj pa naj bi bil 23-letni vezist povezan s prestopom na Otok, kjer si ga v svojih vrstah želi videti prav njegov nekdanji trener Jurgen Klopp. Mladi nemški reprezentant je s sedanjim strategom “Redsov” že sodeloval, in sicer med leti 2010 in 2013 v Dortmundu. Gotze zagotovo ni zadovoljen s svojim statusom pri zdajšnjem klubu, saj je od oktobra lani naprej le enkrat začel v prvi enajsterici. Ni pa še znano, kakšne načrte bo z njim imel novi strateg Bayern Munchna Carlo Ancelotti, ki bo v prihajajočem poletju zamenjal Guardiolo. Nemškega reprezentanta pogodba z “Bavarci” veže le še za eno leto, kar je zagotovo še ena izmed ugodnosti za Liverpoolčane.

Za konec pa si poglejmo še nogometno pot Maria Gotzeja. Omenjeni nogometaš je za Borussio prvič debitiral leta 2010, ko je že kot 18-letnik popolnoma navdušil nogometno javnost. Kasneje, je pod vodstvom Kloppa redno dobival mesto v začetni enajsterici Dortmunda, kjer mu je od leta 2010 naprej uspelo zbrati 99 nastopov, dosegel pa je tudi 22 zadetkov. Odlične predstave mladega Nemca so seveda kaj kmalu vzbudile pozornost mnogih velikih evropskih klubov. Dobra tri leta po debiju na Westfalenu je sledil prestop v glavnega tekmeca Borussie, v Bayern Munchen. Zanj so morali “Bavarci” tisto leto odšteti kar £31.5m. Tudi pri novem klubu pa je bil prvi dve leti pomemben član začetne enajsterice, tudi tukaj je namreč zbral veliko nastopov in zabil 27 zadetkov. Nakar pa je od lanskega oktobra bolj ali manj sedel na klopi ter čakal na priložnost za dokazovanje.

Kje bo Mario Gotze nadaljeval kariero za zdaj še ni znano, nas pa zagotovo čaka izjemno zanimiv prestopni rok. “Redsi” naj bi zanj že pripravili prvo ponudbo, ki je po informacijah angleških časnikov težka dobrih £20m

vir: www.espnfc.com
vir: www.espnfc.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]