CHELSEA FOKUS LIVERPOOL MANCHESTER UNITED TOTTENHAM

Kdo je pred iztekom pogodbe?

Prestopni rok je končan in klubi se lahko oddahnejo, da so igralce v svoji sredini zadržali še vsaj za štiri mesece. Vendar pa je prihodnost nekaterih igralcev na Otoku iz dneva v dan bolj vprašljiva. Gre za tiste, katerim se po koncu sezone izteče pogodba in v kolikor matični klubi z njimi do januarje ne podaljšajo pogodbe, tvegajo, da jim le-to ponudi kateri izmed ostalih klubov in tako igralca v svoje vrste pripelje brez odškodnine. Poglejmo, kdo so omenjeni igralci.


 

Christian Eriksen

Vrednost: 100 milijonov

Če ne pride do podaljšanja pogodbe, bo poleti Eriksen eden izmed najbolj zanimivih igralcev. vir: Twitter

Mauricio Pochettino je prebrodil viharno obdobje zadnjih dni in se razveselil obstanka napadalnega vezista, vendar pa Argentinčevih skrbi še zdaleč ni konec. Danec je namreč že po izgubljenem finalu Lige prvakov sedmi sili povedal, da je dosegel trenutek v karieri, ko je pripravljen »poskusiti nekaj novega«. Interesentov ne manjka, prva v vrsti sta Manchester United in Real Madrid, ki bosta Eriksenu januarja zagotovo skušala ponuditi pogodbo, zato mora Tottenham ukrepati čim prej. Ali bo šel kreator Tottenhamove igre klubu toliko na roko, da bo podpisal kratkoročno pogodbo in tako poskrbel, da Londona ne bo zapustil brez odškodnine, ne ve nihče, vendar je večja verjetnost, da v kolikor do podaljšanja pogodbe pride, bo le ta večletna, ki bo hkrati zaključila zgodbo o odhodu.

 

David De Gea

Vrednost: 65 milijonov

De Gea je eden izmed najbolj zaslužnih, da pretekle sezone Manchester Uniteda niso izgledale še slabše. vir: Twitter

Pred pričetkom sezone je v javnost prišla novica, da se je klub z De Geo dogovoril za podpis dolgoročne pogodbe, ki bi Špancu navrgla 375 tisoč funtov tedensko in ga postavila na vrh lestvice najbolj plačanih vratarjev sveta. Dva meseca kasneje o podpisu ne duha ne sluha. De Gea po koncu sezone torej še vedno postaja prosti igralec in glede na predstave, ki jih kaže v zadnjih letih, se noben klub ne bi branil v svoja vrata postaviti špansko hobotnico. V kolikor zares izgubijo številko 1, bo potrebno iskati novega vratarja, saj možnosti znotraj kluba (Sergio Romero in Dean Henderson) nikakor ne dosegajo standardov Rdečih vragov.

 

Callum Hudson-Odoi

Vrednost: 35 milijonov

Mladi Anglež bo svoje mesto v ekipi ponovno začel iskati po poškodbi. vir: Twitter

Spori z Mauriziem Sarrijem, ne igranje v Premier League in nazadnje poškodba Ahilove tetive so botrovali, da je bilo v pretekli sezoni na račun Angleža prelito veliko črnila. V klubu še vedno iščejo skupni jezik s hitronogim ‘wingerjem’, čeprav je bilo pred časom oznanjeno, da je dogovor že sklenjen. Vendar podobno kot pri De Gei, se tudi na ta podpis pogodbe (180 tisoč funtov tedensko) čaka že več kot dva meseca. Zdi se, da je prihod Lamparda nekoliko pomiril strasti in tehtnico nagnil v prid podaljšanja pogodbe. V kolikor bi na klopi še vedno sedel Sarri, si upamo trditi, da do njega ne bi prišlo.

 

James Milner

Vrednost: 15 milijonov

James Milner predstavlja idealnega soigralca. vir: Twiter

Motor ekipe Liverpoola in amaterski zvezdnik Twitterja velja za enega najbolj delavnih nogometašev na Otoku. Pred finalom Lige prvakov je v medije prišla novica, da bo Milnerju po koncu sezone ponujeno enoletno podaljšanje pogodbe, vendar do sedaj iz te moke še ni bilo kruha. Še več, vezist je pred dobrim mesecem dejal, da ne ve, kakšna je njegova usoda pri Liverpoolu, saj do uradnih pogovorov še ni prišlo. Dejstvo je, da vezist Liverpoolu predstavlja idealnega rezervnega igralca, na drugi strani pa, v kolikor bi se Milner preselil v primerljiv klub, težko verjamemo, da bi si pri 33. letih uspel izboriti takšno vlogo, kot jo ima na Anfieldu.

 

OSTALI IGRALCI PRED IZTEKOM POGODBE

 • Toby Alderweireld (Tottenham)
 • Jan Vertongen (Tottenham)
 • Nemanja Matić (Manchester United)*
 • Eric Bailly (Manchester United)*
 • Nathaniel Clyne (Liverpool)
 • Willan (Chelsea)
 • Pedro (Chelsea)
 • Oliver Giroud (Chelsea)
 • Fernandinho (Manchester City)
 • Ryan Fraser (Bournemouth)
 • Christian Benteke (Crystal Palace)

* klavzula o enoletnem podaljšanju obstoječe pogodbe

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]