OSTALE NOVICE OSTALI KLUBI

“Med polčasom je bil s stranišča vedno vonj po cigaretih. Toda bil je genij!”

Robert Prosinečki je eno največjih nogometnih imen v regiji. Svoj čas smo ga imeli čast spremljati tudi na slovenskih zelenicah v dresu Olimpije.


V Ljubljano je prišel iz angleškega Portsmoutha, tam je bil njegov soigralec Gary O’Neil. Še v lanski sezoni nogometaš Boltona, ki je tedaj ravno vstopal v članski nogomet, je medijem razkril nekaj zanimivih anekdot iz sezone, ko sta si z “Žutim” delila slačilnico.

Vir slike: Vice

Bil sem vezist in Prosinečki je bil na treningu moj tekmec. Rekel sem si, da to nima smisla. Človek ne more teči. Kako bo moja konkurenca? Vsi smo mislili, da nima pojma. Nato pa je dobil žogo … bil je genij! Pa je k nam prišel ob koncu kariere. Ogromno sem se naučil od njega.

Med polčasom vsake tekme je iz stranišča smrdelo po cigaretnem dimu. Pokadil je kar nekaj cigaret med odmorom. To ni dobro, sploh če si nogometaš, on pa je bil vseeno neverjeten. Ko si treniral z njim, si imel občutek, da brcaš žogo z očetom. Da bi mu jo lahko vzel? Pozabi!

Spomnim se, ko je proti Barnsleyju dosegel hat-trick A smo izgubili s 3:4. Po tekmi je odvrgel kopačke na igrišče in nas gledal z besom v očeh. ‘Nimate pojma! Zabil sem hat-trick, pa še Barnsleyja ne moremo premagati!’ Kakšna legenda!

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 7 Povprečje: 4.3]