FOKUS

Na sporedu osem tekem 23. kroga

Danes bomo spremljali osem tekem Premier lige, med drugimi tudi derbi dna lestvice.


23. krog ob 13:30 odpirata Watford in Tottenham. Slednji bi moral biti absolutni favorit, a po odlični formi Watforda in odsotnosti Harryja Kana, stavnice napovedujejo zanimivo tekmo.

Na Emiratesu se bosta udarila Arsenal in Sheffield United, ki je najbolj prijetno presenečenje letošnje sezone. Po lestvici sodeč Arsenal zaostaja kar pet mest za današnjim tekmecem, a je razlika le štiri točke. Arsenal bo igral precej oslabljen, a vseeno ciljajo na zmago.

Brighton na domačem stadionu ne bi smel imeti prevelikih težav z Aston Villo, ki je na zadnji tekmi doživela visok poraz z 1:6 proti Manchester Cityju.

Manchester City gostuje Crystal Palace, pri kateremu bo manjkalo kar osem igralcev, vprašljiv je tudi Christian Benteke. Vse drugo kot gladka zmaga Sinje modrih bi bila veliko presenečenje.

Derbi dna lestvice med Norwich Cityjem in Bournemouthom je ključnega pomena za obe ekipi, še posebej za Kanarčke, saj v primeru poraza lahko že kar začnejo pakirati kovčke in se poslovijo od prvoligaškega nogometa.

Southampton se zadnje čase dviguje tako v formi, kot tudi po lestvici in za današnjim sedmouvrščenim nasprotnikom Wolverhamptonom zaostajajo zgolj tri točke. Wolverhampton je sicer boljša ekipa, a Southampton je zmagal kar petkrat na zadnjih šestih tekmah in ima zelo razpoloženega Dannyja Ingsa v napadu.

Tako West Ham kot Everton sta velika dolžnika v letošnji sezoni. Oba sta sezono začela pod pričakovanji, oba zamenjala trenerja, zato se pričakuje zanimiv obračun na Olympic Stadiumu.

Na zadnji tekmi dneva se bosta merila Newcastle United in Chelsea. Obe ekipi imata kar nekaj odsotnih igralcev, vendar Srake ne bi smele biti prevelik problem za Londončane.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]