FOKUS OSTALE NOVICE

VAR napravil štiri napake

Mike Riley, predsednik angleške sodniške zveze, je priznal, da je VAR v letošnji sezoni napravil štiri večje napake, ki bi lahko neposredno vplivale na končni rezultat tekem.


Izenačujoči zadetek Newcastlovega Fabiana Schara na tekmi z Watfordom, nameren prekršek Yourija Tielemansa, ko je pohodil napadalca Bournemoutha Calluma Willsona ter nedosojena enajstmetrovka Manchester Cityju in West Hamu. To so odločitve, ki bodejo v oči, saj bi glavni sodnik moral dobiti signal iz nadzorne sobe o napaki, a ga ni.

Na torkovi skupščini vrhovnih organov Premier League je bila osrednja tema sojenje na začetku sezone in odziv na prve izkušnje z VAR-om. Riley je nad novo vpeljano tehnologijo navdušen: »V prvih štirih krogih se je v določenih trenutkih VAR izkazal za odličnega. Zabeležili smo šest dogodkov, kjer je odigral ključno vlogo in tako poskrbel, da nobena ekipa ni bila oškodovana

Tehnologija pa še ni popolna, kar priznava tudi predsednik sodniške zveze: »Zaznali smo štiri napačne odločitve, pri katerih bi VAR moral posredovati, a do tega ni prišlo. Napake so posledica presoje sodnikov v nadzorni sobi

Vsesplošen vtis znotraj sodniške zveze je vseeno izredno pozitiven, predvsem so izpostavili pohvalno visok nivo sojenja na igrišču ter hitro privajanje sodnikov na novo pomoč, ki so jo vključili v svoje odločitve. V prvih štiridesetih tekmah nove sezone je na posameznem dvoboju v povprečju prišlo do 5,6 posredovanj s strani VAR-a, skupno torej že 227 pregledov kritičnih situacij. Kot že omenjeno, se je na podlagi pregleda spremenilo šest odločitev.

Odzivi na VAR so pozitivni. vir: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]