OSTALE NOVICE

Pred 10.krogom v Premier ligi

Peterec v mikro razporku


Kvintet prvih loči le ena sama točka. Tistega, ki mu bo spodrsnilo ta konec tedna, ne bo več med najboljšimi. Ker je sezonska dirka napeta kot že dolgo ne, improvizacije niso zaželjene. Četudi pravih velikih derbijev ta konec tedna ni na sporedu, nervoze ne bo manjkalo. Še zlasti ob začetkih tekem.

Edina dva, ki se udarita med sabo in sta v tem času še vedno uvrščena med prvih osem, sta Southampton in Chelsea. Lani sta si moštvi razdelila zaušnici, pri čemer sta se oba sramotila pred domačimi gledalci. Jeseni je tedaj še moštvo trenerja Ronalda Koemanovo moštvo s 1:3 zmagalo v Londonu, na pomlad pa so spet slavili gostje, torej Chelsea z 1:2. Sezono pred tem sta se oba prvenstvena obračuna med tekmecema končala z 1:1. Če se ozremo po porazu modrih in zmagi rdeče-progastih v Ligaškem pokalu, je na dlani, da je Chelsea kljub izpadu igral bolje.

vir: Goal.com
vir: Goal.com

Vrnimo se k sobotnemu sporedu.

Tottenham je januarja doma proti Leicester Cityju presenetljivo izgubil, in to z izdihljajih obračuna. Tista zmaga, ki jo je priigral zadetek branilca Roberta Hutha, je nato dokončno tlakoval pot lisic do naslova. Sicer pa sta se v slabih dveh letih kluba pomerila, v Premier ligi in v FA pokalu, že sedemkrat. Na vseh teh tekmah je bila poleg dveh remijev zabeležena le ena zmaga domačinov. 

vir: Daily Mail
vir: Daily Mail

Prav neverjetno podobno polpreteklo zgodovino imata tudi Crystal Palace in Liverpool. Kdo se ne spomni spektakularnih 3:3 maja 2014, to je bilo spopada, po koncu katerega po se je Luis Suarez zaradi izgube naslova razjokal. Zadnje štiri tekme med kluboma so priskrbele štiri zmage gostujočim taborom. Liverpool je v izjemni formi, Crystal Palace pač ne ravno v izjemni, vsekakor pa v solidni. A predvsem na domačem Selhurst Parku mu ne gre posebej dobro. Do sedaj je Palace pred svojimi zvestimi in zelo glasnimi navijači dobil le eno prvenstveno tekmo.

Vodilni Manchester City, ki v zadnjih šestih nastopih ni uspel zmagati, gre na gostovanje v Birmingham, kjer West Bromu, še zlasti Sergio Aguero, zadetke niza prav fanatično navdušeno. Argentinec je proti West Bromu na skupno osmih srečanjih zabil že pet golov. Tako Aguero kot tudi Kevin De Bruyne v zadnjih tednih nista ravno blestela. 

Če se zdi, da se bo četa Pepa Guardiola v soboto končno lahko veselila novega paketa treh točk, pa je to še toliko bolj verjetno v primeru Arsenala. Ta je namenjen v Sunderland. Ekipa Davida Moyesa letos ne pozna zmage. Za nameček je ta med tednom iz Ligaškega pokala morebiti izpadla tudi po zaslugi sodnika, ki je spregledal prekršek za čisto 11-metrovko. Moyes se je s kletvicami spravil nad sodnika, zato je bil izključen. In to še ni bilo vse. Ko so se je ekipa Sunderlanda namenila domov, je bila na letališču na angleški južni obali megla, tako da je imel njihov povratek še dodatno poldnevno zamudo. Vse narobe. Pri Arsenalu pa ravno obrano. Res? Minulo nedeljo bi jih v Londonu skoraj premagal Middlesbrough. Arsenal mora paziti in obenem vesleo napadati. To bo prva tekma kroga. Upajmo, da bo zanimiva.

Za vso moč bo zmago proti Burnelyju lovil tudi Manchester United, ki pred dvema gostovanjema (v Turčiji in v Swanseaju) ter nato pred novim derbijem v Londonu proti Arsenalu (19.11.), ne sme popuščati niti za ped. Zelo zanimiva bo tudi prva nedeljska tekma Everton – West Ham. Zadnja zmaga domačinov v obračunih teh dveh je prav tako že malenkost ovita s pajčevino, saj se je zgodila novembra 2014.

10.krog v Premier ligi se sklene šele v ponedeljek, ko se bo v Stokeu preiskusil Swansea. Morda pa je po deseti rundi res čas za novega vodilnega. Ima kdo kaj proti tej zamisli?

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]