EFL pokal OSTALE NOVICE

Video: V sredo zadel na Old Traffordu, naslednji dan pisal test iz psihologije.

 


Luke Matheson je na tekmi proti Manchester Unitedu ukradel vso pozornost z zadetkom in poskrbel za dan, ki si ga bo za zmeraj zapomnil, prav tako pa si ga bodo zapomnili navijači Rochdalea.

V sredo ob 21.00 je bila na sporedu tekma med Manchester Unitedom in Rochdaleom. Rdeči vragi bi morali vsaj na papirju tekmo gladko dobiti. A prav to je čarovnija nogometa. Občasno majhni klubi presenetijo velikane angleškega nogometa in dokažejo, da razlika med ligami v angleškem nogometu ni nujno nato ogromna kot prikazana.

Taki obračuni so običajno tudi edina prava možnost, da se igralci nižje rangiranih klubov dokažejo v svetovnem nogometu in prav to je uspelo mlademu Luku Mathesonu. 16-letnik, ki je minulo sezono debitiral v članskem nogometu, je v sredo zvečer dobil prvo pravo priložnost za dokazovanje.

Po zadetku Masona Greenwooda se je zdelo, da bo tekma odločena že po rednem delu. Nato pa je na sceno stopil mladi branilec Rochdalea. Po predložku Oliverja Rathbona se je spretno odlepil od Andreasa Pereire in žogo zabil v tla, ta pa je nato končala v mreži vratarja rdečih vragov Sergia Romera. S tem je poskrbel za evforijo med gostujočimi navijači in za dan, ki si ga bo za vekomaj zapomnil.

Po tekmi je bil navkljub domači zmagi deležen velike pozornosti in posledično se je po tekmi udeležil tiskovne konference. Tam je razkril, da naslednji dan celo piše test iz psihologije in še povedal, kako pomembna se mu zdi izobrazba. S tem je pokazal svojo zrelost in skromnost, s svojo predstavo pa svetu dokazal, da je nogomet še vedno šport, ki piše izjemne zgodbe.

 

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]