OSTALE NOVICE

VSI PRESTOPI V ZIMSKEM PRESTOPNEM ROKU

V ponedeljek se je zaključil še drugi prestopni rok v letošnji sezoni, in tudi tokrat so padali rekordi. Premierligaši so skupaj za okrepitve v preteklem mesecu odšteli neverjetnih 235 miljonov evrov, če temu dodamo še vsote iz poletja pa ta številka krepko preseže miljardo! Skupno je torej 20 ekip, ki letos nastopajo v elitni angleški ligi za okrepitve v treh mesecih porabilo 1,38 miljarde evrov!


vir: stoke city facebook
vir: stoke city facebook

Še en podatek, ki preseneča je ta, da so v januarju največ zapravljale ekipe, ki se v letošnji sezoni borijo za obstanek. Šest zadnjeuvrščenih klubov je v nameri, da tudi drugo leto nastopajo med elito, porabilo slabih 120 miljonov. Najbolj so “mošniček” odprli pri Newcastlu in Norwichu, skoparili niso niti pri Watfordu, kjer so za okrepitve porabili dobrih 40 miljonov. Najdražji prestop pa je na “deadline day” speljal Stoke City, ki je za okoli 25 miljonov evrov v svoje vrste pripeljal vezista Giannelija Imbulo.

Vse prestope si oglejte na povezavi: http://www.premierleague.com/en-gb/news/news/2015-16/january-transfer-window-2016.html

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB