OSTALE NOVICE

Anglija – pregled slovenskih nastopov

Poleg lige prvakov so se v torek in sredo za točke borili tudi angleški nižjeligaši, med njimi tudi nekaj Slovencev. Na naši spletni strani začenjamo z rubriko, v kateri bomo po vsakem krogu na kratko povzeli njihove predstave.


vir: www.examiner.co.uk
vir: www.examiner.co.uk

V Championshipu trenutno igrata dva slovenska mlada reprezentanta – Jon Gorenc-Stanković in Timi Max Elšnik. V 10. krogu je Gorenc-Stanković dočakal svoje prve minute tudi v ligi (pred tem je odigral uvodno tekmo ligaškega pokala). Na domači tekmi Huddersfield Towna je igral od 89. minute in pripomogel k novi zmagi vodilnega kluba 2. angleške lige.

Slabše na lestvci kaže Derby Countryju, katerega član je Elšnik – ovni trenutno zasedajo 20. mesto od 24 ekip. 18-letni Štajerec je letos dvakrat igral v EFL pokalu, med vikendom pa se je tudi prvič znašel v kadru za ligaško tekmo. Ob gostujoči zmagi nad Cardiffom ga Nigel Pearson ponovno ni uvrstil med osemnajsterico izbrancev.

V League 1, tretjem razredu angleškega nogometa, v dresu Bradforda igra Haris Vučkić. Domžalčan, posojen s strani Newcastla, je prvič od prihoda v Zahodni Yorkshire ob koncu avgusta začel tekmo. Igrišče je zapustil v 64. minuti, dve minuti po golu Clarka, ki je tekmo odločil v korist Bredforda. Po poročanju spletne strani kluba je bil tik pred koncem prvega polčasa Vučkić zelo blizu zadetku, a se je izkazal gostujoči vratar Chris Neal.

Svojega predstavnika imamo tudi v League 2. Žan Benedičič je pred nekaj dnevi okrepil Leyton Orient, a še ni nared za igro. Njegov klub je sicer od 14. minute igral z dvema igralcema manj in izgubil proti vodilnemu Plymouthu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]