CHAMPIONSHIP

Za nami deseti krog v drugi ligi!

Za nami že deset izjemno razburljivih krogov, izjemnih zadetkov, obramb, posredovanj in še bi lahko naštevali. Tudi v tem krogu Championshipa ni manjkalo drame in poznih, zelo poznih zadetkov.


Že v torek je bilo v senci Lige Prvakov odigranih kar enajst tekem, le na eni nismo videli zadetkov, Ipswich ter Brighton sta nas razočarala, Brighton pa se kljub neodločenem izidu še vedno nahaja na sijajnem četrtem mestu.

Na peti poziciji mu sledi Brentford, ki je v torek s 4-1 na Griffin Parku odpihnil Reading, zmago sta doma zabeležila tudi Bristol in Huddersfield Town, ki tiči na vrhu razpredelnice nad Norwichem.

on-fireeee
Will Grigg is still on fire! vir: efl

Palček Burton Albion je na domačem terenu pred slabimi 3000 navijači dve točki odščipnil QPR-ju, ki je trenutno na 16. mestu. No, v desetem krogu pa sta se med strelce vpisali tudi dve ikoni ne le te lige, ampak kar celotnega nogometnega sveta, to sta jasno ‘Lord’ Bendtner ter Will Grigg, ki je Wiganu priboril zmago v zadnji minuti.

Derby County je brez trenerja Pearsona zmagal na gostovanju pri Cardiff Cityju, iz kroga v krog dobre rezultate niza Sheffield Wednesday, ki si želi vsaj ‘play-offa’ za uvrstitev v Premier Ligo. 

Dwight Gayle No9 Yedlin Celebrating Newcastle Fans
Veselje Yedlina ter Gayla po včerajšnjem preobratu vir: Sky Sports

Vrhunec kroga nas je čakal v sredo, ko smo spremljali derbi kroga ali morda celo sezone, na St. James Parku je gostoval Norwich City.

Tekmo je dobro začela domača ekipa, ki je vodila s 1-0, Norwich je rezultat obrnil v svojo korist in še v 74. minuti vodil s 1-3. Četa Rafe Beniteza je pohodila na plin in hitro znižala na 2-3, Gouffran je v 94. minuti zadel in izenačil. Zadetkov v mreži Norwicha pa še vedno ni bilo konec , saj je za noro zmago Newcastla zelo pozno zadel Gayle (96. minuta) in svojo ekipo dvignil na tretje mesto.

Vsi rezultati desetega kroga:

 

balooo
Rezultati kroga vir: efl
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]