MANCHESTER UNITED

Nov udarec za Schweinsteigerja

Bastian Schweinsteiger, eden izmed najboljših vezistov zadnjega desetletja, je imel v dresu Bayerna status zvezdnika. Zaradi starosti se je preselil na klop, a ko ni bil več zaželen niti kot menjava, so se pri bavarskem velikanu odločili za prodajo. Pot ga je, kot verjetno veste, vodila v Manchester k tamkajšnjemu Unitedu. Poln zagona in upanja na večjo minutažo je nase oblekel rdeč dres in se predstavil angleškemu občinstvu.


vir: Zimbio
vir: Zimbio

Nato pa so sledile spremembe na klopi Rdečih vragov, na OldTrafford je prišel Jose Mourinho, ki je Nemcu pristrigel krila in ga, nekoliko sramotno za zvezdnika njegovega kova, poslal trenirati z ekipo do 21 let. V poletnem prestopnem reku je bilo veliko govora, da bo 32-letnik zapustil Manchester United, a do tega ni prišlo.

Nemec še naprej ni v planih Portugalca in glede na zadnji dogodek se to očitno ne bo še kmalu spremenilo. Manchester United je danes dopoldne na socialnem omrežju Twitter objavil sliko ekipe, ki bo v sezoni 2016/17 zastopala barve Rdečih vragov. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi na sliki manjkal eden izmed članov ekipe. Da, pravilno ste ugotovili, to je Bastian Schweinsteiger. Nemec je bil izpuščen iz slike, navkljub temu, da njegova pogodba s klubom velja še dve leti. Ali gre zgolj za slučaj ali je to namerno dejanje glavnih mož Uniteda ne vemo, a če gre verjeti angleškim medijem je to le še ena izmed zaušnic Mourinha. Da je udarec še toliko bolj boleč poskrbi dejstvo, da so se na sliki znašli Matteo Darmian, Phil Jones in Timothy Fosu-Mensah, ki so v letošnji sezoni po minutah, ki so jih preživeli na igrišču, zelo blizu Schweinsteigerja.

Kako in če sploh se bo na vse skupaj odzval izkušeni vezist bomo videli v prihodnjih dneh, a če bo Schweinsteiger vsaj nekoliko vstal zvest sebi, bo vse skupaj sprejel zelo gentlemansko in okoli prigode ne bo ustvarjal posebnega medijskega pompa.

vir: twitter
vir: twitter

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]