LIVERPOOL

Ryan Giggs: “Liverpool bo v prihodnjih letih konkurenčen”

Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs se je v enem izmed zadnjih intervjujev za angleške medije obregnil tudi ob Liverpool ter njihov napredek v igri. Valižan verjame, da je Klopp pravi mož za rdeče z Anfielda ter da najboljše z njihove strani šele prihaja.


vir: LockerRoomVIP
vir: LockerRoomVIP

Ryan Giggs, igralec z največ nastopi v angleški ligi, je tudi po zaključku igralne kariere močno povezan z angleškim nogometom. Kot starega mačka z angleških zelenic ga novinarji mnogokrat povprašajo o njegovem mnenju in tokrat je enega izmed njih zanimalo, komu napoveduje največ možnosti za osvojitev letošnjega naslova angleških prvakov.

Nekdanji vezist je izpostavil predvsem Liverpool, ekipo, ki je v zadnjih letih bila bitko za mesta v evropskih tekmovanjih. Kaj se je torej letos spremenilo? Po mnenju Giggsa je največja sprememba ta, da je Liverpool dozorel in končno igrajo na nivoju, ki je od njih pričakovan. “Liverpool je letos v položaju, da osvojijo naslov. Ko sem še igral v Manchestru, sem si vedno mislil, da če bomo osvojili naslov prvaka, bo Liverpool, predvsem zaradi svoje zgodovine, naš uspeh še nadgradil in jih osvojil še nekaj več. Zdi se mi nemogoče, da bi v današnjem času, katera ekipa tako prevladovala, kot je to med leti 1990 in 2000 počel Manchester United, a dejstvo je, da se Liverpool v primeru osvojenega naslova ne bo zadovoljil zgolj z enim. Želeli si bodo več.”

Odhod Gerrarda jim je dobro del

Odhod Stevena Gerrarda, ikone Mersysida, je po mnenju 42-letnika dobro vplival na Liverpoolovo ekipo, kljub temu, da so z njim izgubili svoj talisman. Ko je Anglež leta 2015 zapustil Anfield in se preselil onkraj Atlantika k tamkajšnjemu LA Galaxyju, je v vrstah “Redsov” zavel nov veter, svež veter.

vir: This Is Anfield
vir: This Is Anfield

“Ko gledaš igro Liverpoola, je hitro opazno, da je Gerrard zapustil ekipo, na igrišču ni nobenega zvezdnika,” je za angleške medije povedal Giggs, a v isti sapi dodal: “Philippe Coutinho je izjemen talent, Jordan Henderson pa dobro nadaljuje vodenje ekipe na igrišču. Videti je kot zelo dober fant in predvsem predan profesionalec. Odhod Gerrarda je fante prisilil, da so zapolnili vrzel, ki je zazijala tako na sredini igrišča kot tudi v slačilnici. Pogosto prav odhod zvezdnika prisili ekipo, da se neha osredotočati na enega posameznika, ampak začne pozornost usmerjati na ekipo kot celoto.”

Ryan Giggs je za zaključek še potegnil nekaj vzporednic med Liverpoolom ter “njegovim” Manchestrom: “V mnogih pogledih je situacija podobna ‘naši’, ko je Old Trafford zapustil Roy Keane. Leta in leta je za nas štel kot dva igralca, a ko je odšel, smo morali drugi zapolniti praznino, ki jo je povzročil s svojim odhodom.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]