OSTALE NOVICE

Najuspešnejši “Boxing Day” klub je …

Medtem ko ima večina evropskih nogometnih lig tik po božiču prosto, pa to definitivno ne velja za elitno Premier ligo. Šestindvajseti december oziroma “Boxing day” je dan, ko se na Otoku že vrsto let igra nogomet. Nedvomno lahko rečemo, da ta “nogometni praznik” vsako leto pritegne zvrhano mero pozornosti. Še posebej slaven je “Boxing day” iz leta 1963, ko je v enem samem krogu Premier lige padlo kar neverjetnih 66 zadetkov.


Ta dan pa med drugim slovi še po enem nepisanem otoškem “pravilu”. Ekipa, ki tik za velikim božičem zaseda prvo mesto na premierligaški razpredelnici, bo na koncu sezone najverjetneje osvojila tudi naslov prvaka. Brez dvoma letos izvrstno kaže Manchester Cityju, ki ima pred drugouvrščenim Unitedom kar trinajst točk prednosti.

Je pa veliki otoški medij Sky Sports pred kratkim naredil sila zanimivo raziskavo, in sicer katera ekipa na Otoku, natančneje v Premier ligi, je na že večkrat omenjeni dan, po odstotkih zmag najuspešnejša. Raziskava sicer zavzema čisto vsak “Boxing day” od daljnega leta 1888 naprej. Burton Albion je moštvo, ki z 80% zavzema sam vrh razpredelnice. Res pa je, da so slednji na 26. december v elitni Premier ligi odigrali le pet tekem. Sledi mu MK Dons s 66.67% uspešnosti, medtem ko najuspešnejši premierligaš Manchester United s 54.84% zavzema tretje mesto. Ostale rezultate si lahko ogledate v spodnji tabeli.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”86″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”200″ thumbnail_height=”300″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]