OSTALE NOVICE

Pred 14. krogom v Premier League

Pred 14.krogom v angleški Premier ligi


PRVA DVA V VRSTO

Derbija 14.kroga v angleški Premier ligi bosta dva. Londonski v nedeljo, na katerem se udarita Tottenham in Chelsea ter še prej sobotni, ki bo obračun med prvim in drugim na lestvici. Če eno od teh dveh moštev ne bi bil Leicester City, bi najbrž razpravljali o klasičnem tipu derbija. Kakšen pa bo potemtakem ta?

Vir: zimbio.com
Vir: zimbio.com

Ker je Leicester nazadnje izgubil proti Arsenalu, to je bilo 26.septembra, marsikdo upravičeno pričakuje, da moštvu Manchester Uniteda v soboto pozno popoldne ne bo lahko. V sled nove blede predstave rdečih vragov v Ligi prvakov v sredo in lanske trpke izkušnje, ko se je dvoboj med tema moštvoma končal z izidom 5:3, bi se zdelo, da so domačini celo favoriti. Vseeno je potrebno biti pri napovedi končnega rezultata malo bolj objektiven. Leicester je resda vodilni, igra dobro, njihov as Jamie Vardy je neustavljiv. Toda pogled na razpored njihovih dosedanjih nasprotnikov odkriva, da Leicester z velikimi imeni Premier lige v teh sezoni sploh še ni imel opravka. Medtem ko forma ekipe Louisa Van Gaala in način, kako jo slavni Nizozemec vodi, potrjuje že kar nesramno vztrajanje pri pragmatičnih rešitvah. Te pa prinašajo ugodne izide. Manchester United je do sedaj prejel le 9 ligaških zadetkov, kar je najmanj med vsemi. Nemara navijači Uniteda niso najbolj zadovoljni s nazadnjaško in obrambno taktiko, toda vstopiti v december na vodilnem položaju – kaj naj tu ne bi bilo veselega? Manchester United ima vse možnosti, da to doseže torej že v soboto.

Na drugih sobotnih tekmah bo prav tako možno marsikaj. Moralno obubožana in zadnja Aston Villa gosti Watford. Manchester City doma pričakuje letos rezultatsko dokaj nihajoči Southampton, medtem ko se Everton odpravlja na gostovanje na skrajni jug k Bournemouthu. Crystal Palace po presenetljivem domačem porazu proti Sunderlandu zdaj gosti še Newcastle. Na vseh teh tekmah so možna tudi zelo čudaška presenečenja.

Vir: mstarz.com
Vir: mstarz.com

Na derbiju med Tottenhamom in Chelseajem, ki je bil odigran 1.januarja, je bil izid prav tak kot že prej edini omenjeni – 5:3. Domačini so po četrtkovi zmagi v Ligi Evropa iz Azerbejdžana potovali šest ur. Chelsea je že v torek v Ligi prvakov slavil v Izraelu. Moštvi bosta kljub napornemu urniku dobro pripravljeni in zagotovo zelo pri stvari. Zmaga Chelseaja bi bila, glede na sijajno serijo Tottenhama, ki je v prvenstvu bil poražen le enkrat, in še to na prvi tekmi v sezoni, kar presenetljiva. Ni pa izključena. Na tem londonskem derbiju je možno marsikaj, vsaj štirje zadetki pa so že kar pričakovana kvota.
Liverpool se bo doma pomeril s neprepričljivim Swanseajem, medtem ko bi Arsenal prav tako v nedeljo popoldne nekako moral stvari obrniti sebi v prid v Norwichu. Da naj bi oba velika imela na zadnjih srečanjih ta konec tedna lahko delo? Ni res. Še posebej naj se razpoloženih gostiteljev boji Arsenal.

Sredi tedna so v Angliji na ponovno na sporedu obračuni v Ligaškem pokalu, tako da bo teden za Southampton, Liverpool, Stoke, Everton in Manchester City zelo kratek, za vse druge klube pa tudi ne posebej dolgočasen. V Premier ligi se nikoli ne ve.

unnamed

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]