OSTALE NOVICE

Napovednik – Championship 2017/18

Začetek druge angleške lige je vse bližje! Prvi tekmi bosta na sporedu že v petek, zato bomo za vas pogledali, kdo so favoriti za napredovanje v elitno Premier ligo in kdo za izpad v League One.
Letošnja sezona bo po mnenju otoških medijev ena izmed najbolj napetih v zadnjih letih, v Championshipu namreč nastopa kar nekaj ambicioznih ekip.


FAVORITI ZA NASLOV:

Middlesborugh je na stavnicah prvi kandidat za osvojitev druge lige in takojšnji povratek med elito. Boro je letos poleti prevzel mladi Garry Monk, ki je za okrepitve zapravil že več kot 45 milijonov evrov. Poskrbel je tudi za najdražji nakup v zgodovini kluba, iz Nottinghama je za 16 milijonov prišel 24-letni napadalec Britt Assombalonga.

Brez naslovaTakoj za klubom s stadiona Riverside uradni pokrovitelj Championshipa Sky Bet uvršča Aston Villo. Steve Bruce je v tem poletju pripeljal kar nekaj pomembnih igralcev, kot so John Terry, Chris Samba, Glenn Whelan in Ahmed Elmohamady, s katerimi zagotovo cilja na sam vrh tabele.

Neposredne uvrstitve v elito, ki jo prinašata prvi dve mesti, si želita tudi Sheffield Wednesday in Fulham, ki sta lani izpadla v play-offu. Prvi so se okrepili z izkušenim Georgom Boydom iz Burnleyja in napadalcem Jordanom Rhodesom, ki je lani za njih že igral kot posojen v drugi polovici sezone. Londončani pa so svojo zasedbo obogatili s kar šestimi nogometaši. Še pomembneje pa je, da so kljub velikemu zanimanju zadržali »supertalentiranega« Ryana Sessegnona, ki s 17 leti že blesti med člani.

Na pragu Premier lige je bil lani tudi Reading, od sanj so ga ločile enajstmetrovke na Wembleyju, a The Royalsov letos glede na sestavo ekipe ne pričakujemo pri vrhu.

Med glavnimi pretendenti za uvrstitev na najvišja mesta so tudi Leeds, Sunderland, Derby County, Wolverhampton in Hull, ki jih pričakujemo na mestih, ki vodijo vsaj v končnico za napredovanje!

Leeds United je lani pod vodstvom Garryja Monka za las zgrešil ‘play-off’ in pristal na sedmem mestu. V novo sezono bodo krenil z novim trenerjem Thomasom Christiansenom in tudi novim lastnikom. To je postal Andrea Radrizannia, ki je nasledil kontoverznega rojaka Massima Cellia. Poleti se je Leeds zelo okrepil in do današnjega dne pripeljal kar devet novih igralcev, videli pa bomo, ali se bo prenova zasedbe tudi obnesla!

Tudi Hull City, ki je lani izpadel iz Premier lige, bo v sezono 2017/18 krenil z novim trenerjem, to bo Rus Leonid Slutski, veliki prijatelj Romana Abramoviča. Hull je v tem poletju iz Chelseaja sicer dobil dve okrepitvi (Ola Aina, Michael Hector – oba posoja), so pa ‘Tigri’ kar precej izgubili. Klub so zapustili Davies (Derby County), Huddlestone (Derby County), Elmohamady (Aston Villa), Robertson (Liverpool), Jakupović (Leicester City) in Maguire (Leicester City).

vir: Wolves
vir: Wolves

Wolverhampton bo v novo sezono krenil pod vodstvom Nuna Espiritia Santa (bivši strateg Valencie ter Porta) in pomočjo ‘super agenta’ Jorgeja Mendesa, ki skrbi za okrepitve Wolvesov.
Kot glavna okrepitev je na Otok iz Porta za 17,6 milijona prišel Ruben Neves, Espirito Santo pa je v svojo ekipo pripeljal še kar nekaj zanimivih imen.

Tudi Norwich City v novo sezono odhaja z novim imenom na trenerskem stolčku, to je 40-letni Nemec Daniel Farke, ki je nazadnje vodil drugo ekipo dortmundske Borussie. Kanarčki so se pred novo sezono pošteno okrepili in med svoje vrste zvabili kar devet novincev.

Brez menjave trenerja ni zdržal niti Sunderland. Črne mačke bodo v sezoni 2017/18 igrale pod vodstvom Simona Graysona, prišlek iz Prestona je v svojo ekipo zvabil tudi bivšega ‘wingerja’ Evertona Aidena McGeadyja!

Derby County, pri katerem bi svojo priložnost lahko dočakala Timi Max Elšnik in Sven Karič Šoštaršič, si pod vodstvom Garyja Rowetta želi najmanj uvrstitve med ‘top 6’, Ovni so v svoje vrste med drugimi pripeljali stara znanca Premier lige Toma Huddlestona in Curtisa Daviesa!

-Nič manj zanimivi pa ne bodo tudi boji pri dnu lestvice. Tam pričakujemo predvsem naslednje ekipe:

‘Palček’ Burton Albion je v lanski sezoni končal na dvajsetem mestu, ki še prinaša obstanek. Tudi letos se bodo morali varovanci Nigela Clougha pošteno potruditi, da se izognejo selitvi raven nižje. Njihov stadion Pirelli bo ponovno daleč najmanjši v ligi.
Bolton je v lanski sezoni prišel iz League One, kjer je končal na sijajnem drugem mestu. Nekdanji premierligaš je sicer poskrbel za kar nekaj okrepitev, klubu so se pridružili Sammy Ameobi, Adam Le Fondre ter Adam Armstrong, vseeno pa dvomimo, da bo to dovolj za kaj več kot bitko »za preživetje«.

V novi sezoni bo po mnenju otoške javnosti imel težave tudi Barnsley, ki je v zadnjih dveh prestopnih rokih razprodal skoraj celotno ekipo, Redsi tako avgusta potrebujejo kar nekaj prihodov, če želijo ostati konkurenčni.

Za obstanek bi se lahko borila tudi Sheffield United, po zaslugi katerega bomo ponovno gledali sheffieldski mestni derbi, in znameniti Millwall. Ostali so še klubi, ki bi v novi sezoni lahko presenetili tako v pozitivno kot negativno smer. Sem gotovo sodijo Birmingham, Bristol, Brentford (za B ekipo redno igra Jan Novak), QPR, Cardiff, Ipswich ter Nottingham Forest, vsi omenjeni klubi v preostanku poletja obljubljajo še precej okrepitev! 

NOVI TRENERJI:

Daniel Farke (Norwich)
Nuno Espirito Santo (Wolves)
Garry Monk (Middlesbrough)
Leonid Slutsky (Hull City)
Thomas Christiansen (Leeds United)
Simon Grayson (Sunderland)
Alex Neil (Preston)

‘TOP 5’ OKREPITEV:

Ruben Neves (Porto – Wolves // 17,7 milijona evrov)
Britt Assombalonga (Nottingham F-Boro // 16,7 milijona)
Jordan Rhodes (Boro-Sheffield W // 11,1 milijona)
Martin Braithwaite (Toulouse-Boro // 10 milijonov)
Ashley Fletcher (West Ham-Boro // 7,3 milijona)

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]