MANCHESTER UNITED

Nemanja Matić podpisal za Manchester United!

Za Matića je to drugi prestop v ekipo pod vodstvom Portugalca, skupno je Mourinho zanj odštel že 70 milijonov evrov, kar je zagotovo zajeten vložek za obrambnega vezista. Sodelovala sta na Stamford Bridgeu in v sezoni 2014/15 osvojila Premier ligo, Matić pa je pri tem odigral eno ključnih vlog.


vir: twitter
vir: twitter

45 milijonov evrov visoka ponudba je zadostovala, da je premamila lastnika Chelseaja Abramoviča v prodajo enega ključnih mož zadnjih nekaj sezon pri Chelseaju.

29-letni Srb, ki praznuje svoj rojstni dan prav na današnji dan, je podpisal triletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Mourinho je bil videti zadovoljen, za uradno spletno stran Manchester Uniteda je izjavil: “Nemanja je pravi tip igralca tako za Manchester United kot zame. Ima vse, kar si človek pri nogometašu lahko želi. Lojalnost, konstantnost, ambicioznost in timsko igro. Rad bi se mu zahvalil za njegov trud pri uresničitvi tega prestopa. Prepričan sem, da ga bodo navijači oboževali.”

Novopečeni vezist Rdečih vragov je ob podpisu pogodbe dodal: “Tega prestopa sem se zelo veselil. Manchester United je en od največjih klubov na svetu, največji razlog za moj prihod pa tiči v želji po ponovnem sodelovanju s Josejem, s katerim imava zares tesen odnos. Te priložnosti nisem mogel izpustiti. Vem, kakšno kariero je na Teatru sanj zgradil moj rojak Nemanja Vidić, upam, da ga bom uspešno nasledil.“

Za Chelsea je zbral 154 nastopov in zabil sedem zadetkov, v svoji profesionalni karieri pa skupno 352 nastopov in 22 zadetkov. Kot zanimivost, Matić poseduje tudi slovaško državljanstvo, saj je pred prestopom v Chelsea v letih 2007 – 2009 igral za slovaški klub Košice. 18. avgusta 2009 pa se je za danes sila skromna dva milijona evrov pridružil Chelseaju. Leta 2011 so ga Londončani prodali v Benfico za pet milijonov in ga nato čez tri sezone odkupili za kar 5-krat več.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]
Rok