FA pokal

Nocoj bodo znani še trije potniki v 1/4 finale FA pokala

Danes bodo v FA pokalu aktivni štirje premierligaši in sicer Leicester City, Manchester City, Tottenham in Norwich City.


Leicester City gosti drugoligaša Birmingham, ki zaseda 15. mesto v Championshipu. Bivši premierligaš je neporažen na zadnjih trinajstih tekmah, dosegli so šest zmag in sedem remijev. Lisice pa kljub trem porazom in dvem neodločenim izidom na zadnjih petih tekmah ostaja favorit na tem obračunu.

Nogometaši Manchester Cityja potujejo k Sheffield Wednesdayu, ki je v prejšnem krogu izločil QPR. Manchester City je na zadnji tekmi osvojil tretji zaporedni naslov prvaka ligaškega pokala, sedaj pa napadajo še najstarejše nogometno tekmovanje v Angliji. Sheffield je na zadnjih devetih obračunih v Championshipu slavil le enkrat, medtem ko je City zmagal na zadnjih štirih tekmah, med drugim tudi proti Real Madridu v Ligi Prvakov.

Norwich City je na zadnji tekmi na domačem igrišču slavil proti Leicester Cityju z 1:0, sedaj pa bodo skušali presenetiti še Tottenham. Slednji se po treh zaporednih porazih želijo vrniti na zmagovalna pota, a Norwich je, kljub temu da zaseda zadnje mesto v Premier ligi, vedno neugoden, kar so dokazali na omenjeni tekmi proti Leicestru.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]