OSTALE NOVICE

Odlična predstava Gorenc-Stankovića

Pregled slovenskih nastopov na angleških zelenicah začenjamo v Norwichu, koder je s Huddersfield Townom gostoval Jon Gorenc-Stanković. Po dveh tekmah se je mladi Ihančan ponovno znašel v začetni enajsterici in potezo trenerja upravičil. Igral je vseh 90 minut in z dolgo podajo začel akcijo v 40. minuti, ki je prinesla odločujoči gol za zmago gostov z 1:2. »Menim, da je bil Jon odličen. Z izjemo ene situacije je bil dober tako v podajanju kot v obrambnih nalogah. Zelo dobra predstava,« je po tekmi povedal David Wagner, trener 4. kluba Championshipa.


vir: Huddersfield Examiner
vir: Huddersfield Examiner

Z remijem (2:2) v Londonu proti Fulhamu je serijo kar 7 zmag prekinil Derby Country, Timija Maxa Elšnika pričakovano ni bilo v postavi gostov. Mladi Štajerec sicer redno igra za U23 ekipo, a ima slednja v prvenstvu krajši premor, s tekmami nadaljujejo po novem letu.

Tako kot Gorenc-Stanković je po krajšem premoru igral tudi njegov soobčan, Domžalčan Haris Vučkić. V League 1 je njegov Bradford gostoval v Walsallu, industrijskem mestu v Zahodnem Midlandsu. Rdeče-zlati so iztržili remi (1:1), Vučkić pa je po dveh tekmah sedenja na klopi igral od 68. minute.

V League 2 Žana Benedičiča ponovno nismo videli v kadru Leyton Orienta, ki z 1:0 izgubil pri Wycombu. Glede na to, da ima Kranjčan pogodbo sklenjeno do konca koledarskega leta, se po vsej verjetnosti poslavlja od kluba. Za londonskega četrtoligaša je igral zgolj enkrat v prvenstvu ter enkrat v pokalu, kar skoraj zagotovo ne bo dovolj za podaljšanje pogodbe.

Gregor Zabret, ki je v tej sezoni na 8 tekmah 5-krat ohranil mrežo nedotaknjeno, se je vrnil v vrata U23 zasedbe Swanseaja. V domačem trening centru so se mladi Labodi pomerili z vrstniki Middlesbroughja in tekmo dobili s 3:2. Zabret je branil vseh 90 minut in pripomogel k 7. zaporedni zmagi svoje ekipe, ki je na odlični poti k napredovanju v prvo mladinsko Premier ligo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]